Somație de plată pe numele unei fetițe de 6 ani

22 Aprilie 2018
Somație de plată pe numele unei fetițe de 6 ani
Somație de plată pe numele unei fetițe de 6 ani

O mamă a primit un document de la Casa de Asigurări de Sănătate Iași prin care se solicită plata a 35 de lei. Suma ar reprezenta contribuții de asigurări de sănătate aferente anilor 2014 și 2015, când copila ar fi fost internată în spital cu fractură de femur.

Dacă suma nu e plătită în 15 zile, micuța ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum și pe cele de executare silită.

Mama copilei, contrariată, spune că va plăti, fiind vorba despre o sumă mică.

"Toată situaţia asta e de-a râsu'- plânsu'. Eu înţeleg că nu este o sumă mare şi nu am nimic împotrivă să o achit, dar ma deranjează că această somaţie a fost trimisă unui minor, de clasa pregătitoare, şi nu mie, ca parinte şi tutore al minorului. Mâine dimineaţă, la prima oră, voi fi acolo, de mână cu fata, pentru ca nu e normal ca un copil de 6 ani să platească, dacă era pe numele meu, indiferent de sumă, plăteam, dar cum să îi trimiţi copilului? Din ce să plătească datoriile, din alocaţie?", a declarat mama fetiţei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Matei Bogdan
23 Apr 13:33
ANAF- o adunatura de onanisti trogloditi. Inca odata se vede puterea acestor institutii ale tarii puse sa colecteze taxe si impozite. Garantez ca parintii nu au stiut diferenta intre servicii medicale in regim ambulatoriu vs internare deoarece sunt cuvinte specifice spitalului si in clipele acelea interesul era sanatatea copilului. Domnilor de la ANAF mergeti va rog dupa banii statului pe la Udrea E. Mazare R. Si multi altii imbolnaviti subit sau la procreare. Muuulta m... si spor la incasare.
Răspunde
0 0
Tălângă Cristian
23 Apr 11:54
Soția mea are de plătit o sumă de 144 lei din 2012. Am depus sesizare la ANAF sector 4 în 2015 pentru că atunci a venit hârtia de impunere. Răspunsul trimis de ANAF sector 4 semnat și parafat de Dl. Dan Hotinceanu, poartă data de 14 septembrie 2017. Culmea este că suma de 144 lei imputată pentru Asigurări de sănătate a fost reținută și achitată de angajator în decembrie 2012. Dar suma respectivă nici macăr nu este corect calculată. Deh....5,5 % din 2523 lei brut în ”ARTIMETICA” celor de la ANAF sector 4, București este 144 lei și nu 138,765 (139 lei rotunjit).
Domnule Ministru Teodorovici se aude ceva cu activitățle de colectare de la contribuabili ! Sau mergem în Costa Rica, Madagascar ....ș.a. !
Răspunde
0 0
Tălângă Cristian
23 Apr 21:49
9 Minciună gogonată . Casa de Asigurări de sănătate nu are evidența contribuabililor. Doar ANAF-ul are sau mai bine spus ar trebui să aibă evidența. Deci ANAF minte cu nerușinare când afirmă că nu a trimis somația.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?