Soluția miraculoasă prin care medicina poate fi revoluționată

11 August 2019

În mod normal atât codul de etică cât și guvernele, interzic încrucișarea oamenilor cu animale, însă un cercetător a reușit să obținută aprobarea pentru a desfășura un astfel de experiment. Asta pentru că spune el, scopul este acela de a salva vieți.

Este vorba despre biologul Hiromitsu Nakauchi, specializat în celule stem, care încearcă de mai bine de zece ani să găsească un stat care să-l susțină în demersul său. Țara care a hotărât să-i permită cercetătorului să efectueze astfel de practici controversate este Japonia.

Nakauchi urmează să creeze hibrizi om-animal ăn cadrul experimentului său. Însă, el spune că nu face asta doar de dragul științei, ci că încearcă să crească organe customizate în animale ca porci sau oi, care la nevoie ne-ar putea salva viața.

Japonia a aprobat primele experimente cu hibrizi om-animal

În timp ce majoritatea ţărilor au legislaţii care împiedică astfel de studii, acest stat a permis transplantarea embrionilor modificaţi în animale vii şi ducerea perioadei de gestaţie până la termen.

În prima fază a experimentelor sale, Nakauchi vrea să introducă celule stem pluripotente umane în corpurile unor şoricei de laborator modificaţi genetic astfel încât să nu aibă pancreas. Astfel, șoarecii sunt nevoiți să se folosească de celulele umane pentru a dezvolta aceste organe. Ulterior, aceste organe ar putea fi tranplantate oamenilor pentru a le salva viața.„Facem tot posibilul ca celulele umane să contribuie doar la generarea unor anumite organe", a explicat dr. Nakauschi. „Folosind tehnica noastră nouă de generare a organelor, nu trebuie să ne facem griji legat de integrarea celulelor umane în zonele unde nu ne dorim", a mai adăugat acesta.

Trebuie precizat și că aprobarea autorităţilor japoneze nu a venit fără condiţii, una dintre acestea fiind legată de proporţia de material genetic din creierele rozătoarelor. Astfel, dacă celulele umane vor reprezenta mai mult din 30% din creierele şoriceilor, cercetătorii sunt obligaţi să stopeze experimentele, din motive de etică.

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
46 de cromozomi
12 Aug 00:37
Omul are 46 de cromozomi, orice incrucisare sau crestere a unor organe cu un anumit genom intr-un corp cu un alt genom nu este doar foarte ne etica dar si riscanta, si fara rost!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?