Sfântul Gheorghe NU se serbează pe 23 aprilie 2019, ci mai târziu! Anunțul oficial al Patriarhiei

16 Aprilie 2019

Sfântul Gheorghe anul acesta NU se sărbătorește pe 23 aprilie. Acest lucru este marcat și în calendarul ortodox. Motivul? Patriarhia română a decis să mute slujba pe 29 aprilie, iar petrecerile se vor ține tot în această zi, din cauză că va pica în Săptămâna Mare. 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru realitatea.net, că nu este vorba despre mutarea sărbătorii, ci doar despre slujbă.

"Din rațiuni liturgice, atunci când sărbătoarea Sfântului Gheorghe se întâmpla să cadă în săptămâna sfintelor Patimiri, slujba acesteia se mută imediat după Înviere. Săptămâna Mare, a Sfintelor Pătimiri, este cea mai densă perioadă duhovniceasca din an, o perioadă de post intens dedicată exclusiv pregătirii pentru Învierea Domnului. 

Nu este așadar vorba de o modificare a datei sărbătorii, ci doar de mutarea slujbei acesteia în contextul liturgic din acest an.", a spus Bănescu.

Întrebat dacă cei care poartă numele de Gherghe, Gică, George, Georgiana și alte derivate, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a sublinita că:

"Dacă sărbătorirea e înțeleasă exclusiv ca petrecere sau chef, aceasta nu este  adecvată la sobrietatea firească a postului din zilele Săptămânii Mari. Sărbătoarea e în primul rând bucurie spirituală."Așasar, Sfântul Gheorhe anul acesta este marcat în calendar pe 23 aprilie, însă cu precizarea că slujba are loc pe 29 aprilie. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Cezara Tudosă
23 Apr 13:31
Cred că scrieți articolele astea sub 2 minute, doar ca să publicați și voi ceva...
"Întrebat dacă cei care poartă numele de Gherghe, Gică, George, Georgiana și alte derivate, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a sublinita că:" - frază fără sens și cu greșeli de dactilografiere...întrebat dacă ce ??
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?