Bătălii în justiție pe judecata lui Dragnea. Șefa ÎCCJ, anchetată de Inspecția Judiciară

15 Septembrie 2018

Bătălii în justiție înainte judecării apelului lui Liviu Dragnea. Motivarea în cazul sentinței lui Dragnea este gata. Apelul în procesul în care a primit trei ani și jumătate de închisoare stă să înceapă. În acest timp, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost reclamată la inspectia judiciară tocmai din cauza modului în care se decide componența completului.

Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, a fost reclamată la Inspecția Judiciară pentru că nu a convocat ședința Colegiului de conducere al instanței supreme în luna iulie, imediat după intrarea în vigoare a modificărilor la legea 304 privind organizarea judiciară, scrie g4media.ro.

Potrivit legii 207/2018 de modificare a legii 304/2004, completele de cinci judecători (C5) nu mai sunt conduse de membrii de drept, precum vicepreședintele ICCJ și șeful Secției penale, ci toți judecătorii din complet sunt trași la sorți.

Colegiul de conducere al ICCJ a decis, însă, că nu se impune schimbarea componenței C5-urilor în 2018, pentru că au fost alese deja pe legea veche, la sfârșitul lui 2017.

Înalta Curte a finalizat motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea în dosarul DGSAPC. ConcluziaSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Procedura e de stricta aplicare !
15 Sep 17:20
Dl N,art 15 din constitutie este plasat la capitolul privind drpturil cetățenești,cee ce insemană ca legea nu afeteză drpturile câștigate de cetățeni.Romanii,si dupa ei si noi,spuneau ca legile de procedura sunt de stricta si imediata aplicare.Deci completele de executie de la ICCJ nu mai sunt valabile,că legea noua le desfiinteaza.Dna presedite tine cu secu sau a lipsit de la lectia asta ?
Răspunde
0 0
Mihai S
16 Sep 19:56
7 Dragnea las-o usor. Tare disperat ai ajuns.
Cetatenii romani au nevoie de libertate, libertate pe care le-ai furat-o tu prin minciuna. Scopul tau a fost de a preia puterea si sa faci din Romania mosia ta, unde ai poporul roman in postura de sclavi. Cum cineva vrea sa lumineze poporul roman despre starea reala a lucrurilor, arunci tu fumigenele tale, care de fapt nimeni nu le mai baga in seama. Ia primul avion spre Brazilia ca sa-ti mai lungesti libertatea. Sunetul catuselor se aude tot mai bine.
0 0
Nae
15 Sep 16:26
Smecheria asta tot consultantii straini iau dat-o ? Sau expertul demolator toaderica de la justitie !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?