Secretul suedezilor în renunţarea la fumat. Metoda unică în lume!

3 Septembrie 2018
Secretul suedezilor în renunţarea la fumat. Metoda unică în lume!
Secretul suedezilor în renunţarea la fumat. Metoda unică în lume!

Bulgaria se află în fruntea clasamentului privind europenii care fumează cel mai mult, conform unui studiu citat de Bloomberg. Mai exact, 36% din populaţia Bulgaria fumează zilnic, urmată de cea a Greciei (35%) şi cea a Franţei (33%). Spania (26%), Italia (24%) şi Germania (23%) urmează în clasament, pe ultimul loc situându-se Suedia, unde doar 5% din populaţie fumează în fiecare zi, potrivit BusinessMagazin.

Cum au renunţat suedezii la fumat? Se pare că au adoptat o strategie de "reducere a riscurilor" şi au înlocuit în mare măsură ţigările cu un produs care furnizează consumatorilor atât nicotină, cât şi tutun, dar nu creşte şansele de deces din cauza fumatului. Acest produs se numeşte "snus" şi constă, practic, în pungi de tutun umed pe care utilizatorul le pune sub buza superioară.

Acest obicei datează de la începutul secolului al XVIII-lea până în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când ţigările au devenit populare. Fumatul a atins punctul culminant în Suedia în 1980, ajungând la 34% din populaţie. De atunci, conştientizarea crescândă a pericolelor asociate cu fumatul a determinat o reducere constantă a ratei fumatului, aşa cum se întâmplă acum în mare parte din lumea occidentală.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?