SE SCHIMBĂ regulile de obținere a PERMISULUI AUTO

7 Noiembrie 2014
Şoferii au parte şi de veşti bune, dar mult prea rar
Şoferii au parte şi de veşti bune, dar mult prea rar
FOTO: samtradi.ro

Dispozitiile privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului auto ar putea fi schimbate in curand, potrivit unui proiect de ordin lansat in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Proiectul de ordin ar putea modifica prevederile Ordinului MAI nr. 268/2010, scrie Avocat.net. Examinarea candidatilor va fi facuta de catre serviciul public comunitar pe a carui raza de competenta teritoriala isi are candidatul domiciliul/resedinta.

Aici se introduce precizarea ca se considera ca acestia au domiciliul/resedinta in Romania daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:

- locuiesc in mod obisnuit cel puţin 185 de zile intr-un an calendaristic la o adresa sau la adrese din Romania datorita unor legaturi personale si profesionale ori datorita unor legaturi personale care releva legaturi stranse cu adresa sau adresele din Romania, daca persoanele nu au legaturi profesionale;

- revin periodic la o adresa din Romania datorita unor legaturi personale cu adresa respectiva, desi locuiesc alternativ in locuri diferite, situate in doua sau mai multe state membre ale Uniunii Europene ori ale Spatiului Economic European ori in Confederatia Elvetiana, deoarece legaturile lor profesionale sunt intr-un loc diferit de cel al legaturilor personale;- locuiesc in mod obisnuit la o adresa din Romania datorita legaturilor personale cu adresa respectiva, desi locuiesc temporar si in alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European ori in Confederatia Elvetiana pentru indeplinirea unei activitati sau misiuni cu durata determinata.

Totodata, in cazul persoanelor aflate la studii in Romania, examinarea va fi facuta de catre serviciul public comunitar pe a carui raza de competenta teritoriala isi are candidatul adresa la care locuieste. In prezent, examinarea se face de catre serviciul public comunitar in a carui raza teritoriala se afla institutia de invatamant. Mai multe...

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Vintila Elena
11 Nov 18:08
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: vintilaelena2004@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?