Schimbarea Facebook care te face să uiți de portofel! Ce plan nebun are rețeaua socială?

6 Mai 2019

Facebook poartă discuții cu mai multe firme care activează în domeniul financiar, pentru că vânează o nouă piață. Totodată, discută și cu numeroși comercianți online pentru a lansa un sistem de plată cu criptomonende. Acesta, evident, va fi atașat rețelei sociale, dar și altor servicii, cum sunt WhatsApp, Instagram sau Messenger. Dată fiind dimensiunea, are toate șansele să aibă și succes cu asta.

Moneda virtuală pe care rețeaua socială vrea să o creeze are numele Libra. Cum e digitală, ar putea fi transmisă ușor între utilizatori și ai putea face cumpărături online cu ea. Diferența față de Bitcoin e că valoarea acesteia va fi stabilă și determinată. De exemplu, o libra este echivalentul unui dolar.

Acest tip de criptomonedă se numește „stablecoin" și este legată de dolarul american și are o volatilitate scăzută. De aceea, o astfel de monedă ar fi mai bună ca instrument de plată decât bitcoin-ul a cărui valoare fluctuează foarte mult.

De câți bani are nevoie Facebook ca să creeze sistemul?

Facebook caută o finanțare de 1 miliard de dolari. Tocmai de aceea discută cu firme din domeniu. Cât despre discuțiile cu site-urile de e-commerce, Facebook vrea să-i convingă s-o accepte pentru plată online. 

Magazinele ar fi deschise la această propunere, deoarece ar scăpa de comisionele de tranzacționare pe care le percep Visa, Mastercard și băncile. În plus, implementarea unei asemenea metode de plată ar putea ajuta la expunerea utilizatorilor la și mai multă reclamă.Astfel, un utilizator ar putea vedea reclamă la un produs, l-ar cumpăra cu moneda Facebook, apoi compania întoarce banii înapoi în sistem pentru a afișa și mai multe reclame.

Marea viziune a Facebook este să construiască o opțiune de check-out pe care cumpărătorii ar putea să o folosească atunci când este timpul să plătească pentru ceva. Acest sistem ar fi similar cu cel de login cu Facebook pe alte site-uri.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?