Scandal la Casa Regală a României pe deshumarea și reînhumarea lui Carol al II-lea

1 Martie 2019

Scandal la Casa Regală a României. Paul de România a contestat în instanță reînhumarea rămășițelor pământești ale bunicului său, Regele Carol al II-lea. Mutarea este cerută de Custodele Coroanei Române, Margareta, care ar vrea ca acestea să fie așezate în noua Catedrală de la Curtea de Argeș. În prezent, trupul lui Carol al II-lea se odihnește în curtea mănăstirii. 

66 de ani au trecut de la moartea Regelui Carol al II-lea, dar somnul său veșnic e în centrul unei controverse la Casa Regală.

Custodele Coroanei, Margareta, a cerut ca osemintele acestuia să fie așezate în noua Catedrală de la Curtea de Argeș, unde sunt depuși și Regele Mihai şi Regina Ana, potrivit cetățeanul.net.

Din 2003, trupul lui Carol al II-lea se află într-o criptă special amenajată în curtea mănăstirii. Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, recunoscut din 2012 de statul român dar nu și de Casa Regală a României, contestă decizia mutării osemintelor, potrivit unei notificări trimisă către Patriarhia Română. 

"Vă rog să anulați avizul de deshumare a rămășițelor pământești ale bunicului meu, regele Carol al II-lea, aviz acordat de către Patriarhia Română (...). Fac această solicitare și notificare întrucât nu am fost consultat sub nicio formă în ceea ce privește deshumarea și mutarea osemintelor bunicului meu”, a scris Paul de România.

Solicitarea sa se bazează pe ultima dorință a Majestății Sale, Regele Carol al II-lea: ”Corpul meu să fie îngropat lângă Biserica Curtei de Argeș, reclădită de mine și care poate va deveni mormântul dinastiei române.”

Paul de România a trimis solicitarea și în Instanță. Deshumarea ar urma să aibă loc în ziua Sfinților 40 de Mucenici, pe 9 martie. Reporterii Realitatea TV au cerut puncte de vedere de la Patriarhia Română și Casa Regală. Niciuna din cele două instituții nu au dorit să comenteze subiectul. Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?