Ruşii de la Gazprom profită de pe urma vremii rele din Europa

19 Ianuarie 2017
Gazprom
Gazprom
FOTO: www.bloomberg.com

Ruşii de la Gazprom au trecut pe profit în trimestrul al treilea din anul trecut. Pentru trimestrul al patrulea, estimările vorbesc de afaceri şi mai bune, ca urmare a iernii grele din Europa.

Compania rusească "Gazprom" a obţinut un profit net de 102 miliarde de ruble (1,6 miliarde dolari) în trimestrul trei din 2016, chiar dacă veniturile au scăzut, după pierderi provocate de cursul valutar în aceeaşi perioadă a anului 2015, relatează MarketWatch.

Veniturile pentru al treilea trimestru au coborât cu 3%, la 1,26 trilioane de ruble, în timp ce cheltuielile operaţionale au avansat cu 21%, la 1,14 trilioane de ruble.

"Gazprom" a anunţat că volumul gazelor naturale vândute în Europa, cea mai profitabilă piaţă a companiei, a crescut cu 28% în primele nouă luni ale anului, propulsând profiturile chiar dacă preţurile au scăzut. Volumul vânzărilor de gaze în Rusia a scăzut cu 19%, iar cel al fostelor ţări sovietive a suferit un declin de 19%.

Producătorul de gaze naturale s-a confruntat în ultimii ani cu creşterea concurenţei pe piaţa internă, în timp ce vânzările în Ucraina au fost afectate de relaţiile conflictuale dintre Moscova şi Kiev, potrivit bursa.ro.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?