Rovana Plumb își atacă fosta colegă de partid: Criticile Corinei Crețu sunt ”în registru politic”

10 Octombrie 2018

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat că afirmaţiile critice ale Corinei Creţu la adresa Guvernului se înscriu într-un registru politic şi că va avea o discuţie cu comisarul european pentru dezvoltare regională pentru a vedea care sunt nemulţumirile acesteia.

"În primul rând că le interpretează într-un registru politic. Relaţia dintre Ministerul Fondurilor Europene şi Bruxelles este una corectă, de suport, de sprijin şi aşa vom merge în continuare. O să discut cu doamna Creţu şi o s-o întreb de unde au apărut acele nemulţumiri, dar declaraţiile pe care le-am văzut în presă sunt din punctul meu de vedere înscrise într-un registru politic", a afirmat Rovana Plumb, miercuri la Parlament, potrivit Mediafax.

Comisarul european pentru dezvoltare regională Corina Creţu a anunţat public, luni, la o conferinţă de presă privind viitoarele programe din cadrul politcii de coeziune „că nu mai accept insultele din partea Guvernului României faţă de munca pe care o fac”.

Aceast a spus că a făcut în cazul României eforturi extraordinare, în sensul că a fazat foarte multe proiecte, în valoare de 3 miliarde de euro. „Practic am degrevat bugetul naţional de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduţi”, a spus Corina Creţu, care a subliniat că s-a ajuns astfel la o rată de absorbţie de peste 90%.

Corina Creţu a subliniat lipsa proiectelor „mature” de infrastructură.

„Nu înţeleg această tensiune care s-a creat între mine şi Guvern, spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte. Târgu Mureş-Iaşi este o prioritate a Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centală şi de Est”, a spus comisarul european.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?