RCS-RDS Digi, Orange, Vodafone, Telekom aduc schimbări mari pentru abonaţii telefoniei mobile

12 August 2019

RCS-RDS Digi, Orange, Vodafone şi Telekom vor veni cu schimbări mari pentru abonaţii telefoniei mobile.

RCS-RDS Digi, Orange, Vodafone şi Telekom vor trebui să se subordoneze noii legi impuse de stat şi să comercializeze cartele pre-pay doar după ce vor colecta datele personale ale clienţilor. Această măsură vine după cazul "Caracal", dar discuţia este mult mai veche în spaţiul public.

RCS-RDS Digi, Orange, Vodafone şi Telekom vor avea acaestă obligaţie pentru că statul încearcă să îmbunătăţească sistemul de urgenta 112, care este abuzat zilnic de catre romani care greu pot fi trasi la raspundere. Avand in vedere ca autoritatile nu au metode prin care sa-i detecteze pe cei care apeleaza in mod abuziv 112, va fi introdusa obligatia de a cumpara de la RCS & RDS, sau alti operatori, cartelele preplatite doar cu buletinul.

Masura este aplicata deja in unele tari europene, dar nu numai, iar dupa ce va fi adoptata, orice persoana care cumpara o cartela preplatita va fi obligata sa raspunda pentru ceea ce se intampla cu ea, anunţă idevice.ro. Daca acea cartela este folosita pentru a apela 112, sau in alte infractiuni, atunci autoritatile vor intreba RCS & RDS, sau ceilalti operatori, cui apartine respectiva cartelea SIM, pentru a putea trage persoana respectiva la raspundere.OUG prevăzută în raportul privind sistemul 112 prevede ca operatorii de telefonie mobilă să furnizeze servicii pe cartele PrePay doar după ce colectează datele de identificare a proprietarului cartelei SIM, iar datele să fie divulgate autorităţilor doar când se sună la 112.

"Deci numai când se apelează numărul 112, atunci furnizorul de telefonie mobilă divulgă numele şi datele proprietarului cartelei", a spus Raed Arafat.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?