Rape Day. Scandal uriaș în jurul unui joc video care vrea să "normalizeze" violul

7 Martie 2019
Rape Day. Scandal uriaș în jurul unui joc video care vrea să "normalizeze" violul
Rape Day. Scandal uriaș în jurul unui joc video care vrea să "normalizeze" violul
Rape Day. Scandal uriaș în jurul unui joc video care vrea să "normalizeze" violul Rape Day. Scandal uriaș în jurul unui joc video care vrea să "normalizeze" violul Rape Day. Scandal uriaș în jurul unui joc video care vrea să "normalizeze" violul

Un joc video care încurajează gamerii să abuzeze sexual și să ucidă femei a provocat un val de furie pe rețelele de socializare, și nu numai, după ce a fost listat pe o platformă de jocuri extrem de populară. Atenție, imaginile sunt șocante și te pot afecta emoțional!

Deși este însoțit de un mesaj care avertizează asupra conținutului care incită la "violență, agresiune sexuală, limbaj obscen, necrofilie și incest", jocul (Rape Day - Ziua violului, n.r.) a beneficiat de o largă promovare.

Dezvolatorul său, însă, Desk Plant, susține că acesta este doar "o comedie neagră" care respectă regulile platformei pe care este găzduit.

Potrivit acestuia, gamerii au posibilitatea să controleze mișcările unui violator, criminal în serie, în timpul "apoclipsei zombie".

"Crima a fost integrată cu succes în ficțiune, dar violul mai are până să fie normalizat", se mai arată pe site-ul oficial al jocului.

În tot acest timp, o petiție online împotriva "Rape Day" a strâns, de săptămâna trecută, peste 3.000 de semnături.

"Violul nu este o joacă, iar creatorii acestui joc nu ar trebui să aibă posibilitatea să facă bani promovând abuzul sexual și uciderea femeilor. Încercăm să oprim acest fenomen din viața de zi cu zi, dar acum vedem că, prin joc, astfel de atrocități devin accesibile tuturor, indiferent de vârstă, singura condiție de acces fiind deținerea unui card de credit", spun inițiatorii petiției.

În prezent, "Rape Day" a fost retras de pe platforma online. Și totuși, în ciuda cenzurii, creatorii jocului sunt hotărâți să-l urce pe alte site-uri.

"Nu am încălcat nicio regulă. Scopul acestui joc este de a permite celui care-l accesează să facă ceva care-i este interzis în realitate", mai spune creatorul său. Pe de altă parte, acesta a recunoscut că a înlăturat din scenariu anumite secvențe în care un bebeluș era ucis.

VEZI, în GALERIA FOTO atașată acestui articol, câteva imagini din jocul video contestat. Atenție, imaginile sunt șocante și te pot afecta emoțional!

Descoperire terifiantă într-un telefon ascuns în perete. I-a înghețat sângele când l-a desfăcut

Un bărbat din Australia a trecut, recent, prin clipe de coșmar, după ce a desfăcut un telefon vechi prins în perete, în timp ce renova o casă. CLICK pe poză pentru a vedea ce se afla înăuntru.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?