RADU NEMEŞ, suspect într-un nou DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ: Prejudiciu de circa 8,3 milioane euro

31 Iulie 2014
RADU NEMEŞ, suspect într-un nou DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ: Prejudiciu de circa 8,3 milioane euro
RADU NEMEŞ, suspect într-un nou DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ: Prejudiciu de circa 8,3 milioane euro

Procurorii DIICOT au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializate în evaziune fiscală care a creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de circa 8,3 milioane de euro, suspect în acest caz fiind şi Radu Numeş, deja trimis în judecată într-un alt dosar de DNA.

Radu Nemeş a fost audiat joi de către procurorii DIICOT Călăraşi în calitate de suspect. El este acuzat de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea că inculpaţii Tănase Mara, Dumitru Chirvăsitu, George Guliu, Andrei-Florin Jugănaru, Florin-Silviu Teodosiu şi suspectul Radu Nemeş au constituit un grup infracţional organizat, punând bazele unui amplu mecanism evazionist. Ei s-au sustras de la plata accizelor aferente unor importante cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

"Pentru a face posibilă această situaţie şi a asigura funcţionalitatea acestui sistem foarte bine pus la punct, inculpaţii şi suspectul Radu Nemeş au creat un circuit financiar fictiv, aparent, format în special din societăţi comerciale cu comportament de firme-fantomă, controlate prin intermediul unor persoane interpuse, de natură a asigura interfaţa şi a executa sarcinile nelegale ale acestora. În această categorie se regăsesc inculpaţii Ionuţă Mircea-Grigore, Nuţulescu Cristian-Gabriel, Ionescu Lucian-Florin, Mihăilescu Tudor, Bîţu Gabriel, dar şi contabila Cozma Mariana", potrivit DIICOT, scrie mediafax.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
31 Jul 16:57
prostanaca de la finante nu tre sa caute prea departe sa gaseasca evazionistii care sunt chiar printre ei, cei cu acces la astfel de sume, baroni locali membrii de partid
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?