PROIECT. Atenţie, şoferi! Aceste MAŞINI vor fi INTERZISE în Bucureşti, din 2019. Lista

21 Aprilie 2018
PROIECT. Atenţie, şoferi! Aceste MAŞINI vor fi INTERZISE în Bucureşti, din 2019. Lista
PROIECT. Atenţie, şoferi! Aceste MAŞINI vor fi INTERZISE în Bucureşti, din 2019. Lista

După modelul altor capitale europene a fost iniţiat un proiect de hotărâre conform căruia, începând cu data de 1 ianuarie 2019, se interzice, pe teritoriul municipiului Bucureşti, zilnic, în intervalul orar 6:00 - 22:00, circulaţia autovehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare.

Mai mult, în proiectul de hotărâre iniţiat de consilierul municipal Lucian Iliescu (PMP) se mai arată că, din anul 2020, ar urma să fie interzisă în Capitală circulaţia autovehiculelor încadrate în clasa de poluare 3, zilnic, în intervalul orar 6.00 - 22.00. În fine, se mai arată în document, din anul 2021, ar urma să fie interzisă circulaţia autovehiculelor încadrate în clasa de poluare 4, zilnic, în acelaşi intervalul orar.

"Fac excepţie de la această restricţie: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care au girofaruri galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV", se mai arată în proiect.

Conform propunerii, nerespectarea prevederilor ar urma să constituie contravenţie, fiind sancţionată cu amendă de la 500 la 2.000 de lei, notează adevarul.ro. Pe parcursul a 60 de zile de la adoptarea hotărârii ar urma să se realizeze o campanie de informare a cetăţenilor prin mass-media, reţele de socializare şi prin afişaj stradal.

Consilierul municipal Lucian Iliescu a declarat, pentru adevarul.ro, că proiectul a şi fost depus la registratura Primăriei Capitalei şi că în cel mai scurt timp va intra în dezbatere publică. "Dacă nu facem nimic în privinţa poluării, o să ajungem să ne sufocăm", a spus iniţiatorul.

Măsuri similare au fost luate în mai multe metropole europene cum ar fi Roma, Torino, Bruxelles, Paris, Bordeaux, Lille, Berlin, Munchen, Budapesta, Amsterdam, Florenţa, Oslo, Lisabona, Stockholm, Viena, Londra, Rotterdam sau Strasbourg. De exemplu, în capital Franţei, începând cu 15 ianuarie 2017, a fost introdusă vignete Crit’Air, pentru identificarea celor mai „curate” modele. La Paris, de la 1 iulie 2016, a fost interzisă circulaţia vehiculelor fabricate înainte de 1997, între orele 8 şi 20, în timpul săptămânii. Contravenienţii sunt pasibili de o amendă de 68 de euro. Edilii din capitala Franţei au dus lucrurile şi mai departe, de la 1 iulie 2017 fiind interzisă circulaţia maşinilor şi vehiculelor cu 2 roţi, din segmentul Crit’Air 5 (Euro 2), între orele 8.00 – 20.00 în timpul săptămânii. Circulaţia vehiculelor grele şi a autocarelor Euro 3 este de asemenea interzisă între orele 8.00 – 20.00.
Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
TEODOR GABRIEL GHIOCI
22 Apr 13:18
Pai decat sa faci drumuri si parcari mai bine interzici circulatia.
Asa facea si Ceausescu ,iarna.
Răspunde
0 0
GABRIEL
21 Apr 12:45
Este un proverb.
Când șarpelui i se face ducă, iese în drum.
Răspunde
0 0
Ilie Marian
21 Apr 11:52
LEGI EXISTA, DE RESPECTAT NU SE RESPECTA.A SE VEDEA LEGEA CIRCULATIEI ( IN FIECARE ZI MOR OAMENI NEVINOVATI DI CAUZA NERESPECTARII LEGISLATIEI RUTIERE )
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?