Programul "Prima Casă", schimbare de maxima importanță

11 Octombrie 2018

Senatul ar putea lua în discuţie o schimbare majoră în ceea ce priveşte programul "Prima casă". Este vorba de posibilitate ca şi cei care şi-au cumpărat locuinţe prin acest program să poată renunţa la contract, prin procedura dării în plată. 

Președintele Comisiei Economice a Senatului, Daniel Zamfir, anunță faptul că în Comisia din Senat s-a avizat favorabil proiectul prin care cei care au luat credite prin programul Prima Casă pot beneficia de Legea dării în plată.

”Beneficiarii pot apela la Legea darii in plata in situația în care ajung in imposibilitate de plata a ratelor la bancă," a scris Zamfir pe pagina sa de fb. 

Peste 220.000 de români au accesat un credit “Prima Casă” de la lansarea programului, în mai 2009. În 2018, Guvernul a redus cu 500.000 lei suma acordată pentru garantarea împrumuturilor, față de anul trecut. Potrivit estimărilor, suma a acoperit achiziționarea a circa 20.000 de locuințe, cu 5.000 sub nivelul din 2017. Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?