Procurorul general al SUA o invită pe Ana Birchall la Washington, deși a fost remaniată

26 August 2019

Procurorul general al SUA, William Barr, l-a invitat pe ministrul român al Justiției, Ana Birchall, la o întâlnire la Washington în luna septembrie, arată un comunicat de presă al Departamentului american al Justiției. Documentul subliniază că Departamentul american a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o ”vede ca pe un partener vital și de încredere în lupta anticorupție”.

În întâlnirea din septembrie, procurorul general și ministrul Birchall ar urma să discute despre cum Departamentul american de Justiție poate sprijini ministrul și Ministerul său în ”sarcina vitală” privind întărirea legilor anticorupție.

Comunicatul lui William Barr subliniază că Departamentul de Justiție salută ”oportunitatea de a se întâlni din nou cu un partener de încredere care este devotat luptei pentru statul de drept”.

”Șefia lui Birchall vine într-un moment vital pentru România, unde controversele au ridicat întrebări cu privire la respectarea valorilor statului de drept și au diminuat încrederea publică și a provocat creșterea îngrijorării comunității internaționale. Sub conducerea lui Birchall, România poate, încă o dată, fi un model în regiune pentru progresul pe probleme anticorupție”, arată comunicatul.

Comunicatul Departamentului Justiției amintește că procurorul general și ministrul Birchall s-au întâlnit pentru prima dată în iunie la București, pentru reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiției și Afacerilor Interne, în timpul președinției României a Consiliului Uniunii Europene.Comunicatul, elogios la adresa lui Birchall, subliniază că, într-o întâlnire bilaterală, procurorul general și ministrul au discutat parteneriatul strategic SUA-România, care este important pentru continuarea securității și prosperității ambelor națiuni.

”Apropiata relație de colaborare dintre agențiile de aplicare a legii din România și din Statele Unite a rezultat într-un succes semnificativ în lupta cu infracțiunile transnaționale, în mod particular în zonele de fraudă cibernetică, traficul de droguri și traficul cu ființe umane. Aceste succese au protejat cetățenii din ambele țări. În mod particular, în timpul întâlnirii din iunie, ministrul Birchall a subliniat angajamentul său de a asigura că România face toți pașii necesari pentru a întări legile și procesele anticorupție”, mai arată comunicatul.

Comunicatul vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Viorica Dăncilă a anunțat remanierea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției și înlocuirea sa cu Dana Gîrbovan.

Sursa: hotnews.ro

 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
mihai
26 Aug 19:16
Aceasta Doamna Birchall, pare o persoana decenta.
Probabil, de aceea au inlocuit-o.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?