Prima înfrângere a SUA în războiul comercial cu UE. Trump, furios

26 Iunie 2018
Donald Trump s-a supărat pe Harley-Davidson
Donald Trump s-a supărat pe Harley-Davidson

Harley-Davidson va muta o parte din producția de motociclete în afara SUA, după decizia UE de a impune taxe vamale, în contextul războiului comercial declanșat de Donald Trump.

Compania americană Harley-Davidson a anunțat că va muta o parte a producției în afara SUA, spre liniile de asamblare din Australia, Brazilia, India sau Thailanda. Decizia vine după ce UE a impus taxe vamale suplimentare pentru importurile de motociclete din SUA, notează BBC.

Harley-Davidson a precizat că taxele vamale majorate îi amenință vânzările internaționale, pe care mizează în această perioadă.

Compania a vândut în jur de 40.000 de motociclete în Europa anul trecut și a decis ca, deocamdată, să suporte creșterea de preț cauzată de majorarea taxelor vamale. Harley-Davidson a estimat că, după decizia UE, prețul unei motociclete vândute în statele europene ar crește cu aproximativ 2.200 de dolari.

Donald Trump și-a exprimat dezamăgirea după decizia comnpaniei. ”Sunt surprins că Harley-Davidson, dintre toate companiile, este prima care flutură steagul alb. Am luptat din greu pentru ei. Taxele sunt doar o scuză. Harley, aveți răbdare”, a scris Trump pe Twitter.

Anunțul Harley-Davidson a venit într-un moment în care războiul comercial dintre SUA și UE pare să se amplifice.

Trump, care a majorat taxele vamale pentru importurile de oțel și aluminiu din UE, a avertizat că în curând ar putea impune taxe vamale suplimentare pentru importurile de mașini europene.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?