Poliţista de la Crimă Organizată acuzată de luare de mită rămâne în arest, a decis ÎCCJ

14 Septembrie 2009
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul poliţistei de la Crimă Organizată, Elisabeta Nicolescu, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a emis pe 9 septembrie mandat de arestare pe numele său pentru că a fost prinsă când primea 10.000 de dolari. Decizia instanţei este definitivă.
Poliţista, prinsă în flagrant luând 10.000 de dolari, îl chema acasă pe martorul denunţător, căruia i-a promis că-l ajută să scape de un dosar penal pe care îl instrumenta, procurorii având înregistrări ale convorbirilor ambientale purtate între cei doi. Potrivit motivării Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care a arestat-o preventiv pe poliţistă în data de 9 septembrie, Elisabeta Nicolescu i-a cerut lui Ioan Zadic, administratorul societăţii "Angelo Surprize şi Cadouri" suma 30.000 de euro pentru "a-l ajuta în cadrul activităţii de cercetare penală cu care fusese învestită", printr-o ordonanţă de delegare a competenţei din iunie a DIICOT. Astfel, poliţista i-a cerut lui Zadic 30.000 de euro pentru a da o "soluţie favorabilă denunţătorului" într-un dosar penal în care acesta era cercetat.

Magistraţii CAB au susţinut, în motivarea deciziei de a o aresta preventiv pe poliţista Elisabeta Nicolescu, că faptele pe care le-ar fi comis, "în calitatea sa de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Române - Serviciul de Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor", lezează prejudiciul şi credibilitatea instituţiei unde lucra aceasta. 

Subiecte pe aceeași temă



Sursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?