Poliţistă americană, arestată pentru furtul unui card de credit

3 Iunie 2015

O poliţistă din oraşul New York a fost arestată, marţi, pentru furtul unui card de credit aflat în posesia unei persoane decedate. Femeia este acuzată că a folosit cardul pentru a-şi cumpăra un inel cu diamant, dar pledează nevinovată.

Subofiţerul de poliţia Ymmacula Pierre, în vârstă de 30 de ani, era de serviciu pe 14 iulie 2014, când a primit un apel de urgenţă. Procurorii spun că i s-au reclamaturmătorul fapt: un barbat în vârstă de 65 de ani, cu probleme de sănătate, nu s-a prezentat la locul de muncă. Poliţista a făcut un control de rutină la apartamentul acestuia din Manhattan şi a constatat că omul tocmai decedase.

În conformitate cu protocolul, poliţista a reţinut câteva obiecte aflate în posesia persoanei decedate, printre care şi un "Citibank MasterCard".Două zile mai târziu, afirmă procurorul de caz, cardul cu pricina a fost folosit pentru achiziţionarea, online, a unui inel cu diamant în valoare de 3.282 de dolari. Adresa IP a computer-ului folosit pentru această tranzacţie este pe numele prietenului poliţistei şi corespunde apartamentului pe care poliţista l-a menţionat, în formularele de la secţie, printre locurile unde poate fi "contactată de urgenţă".

Comanda a fost procesată şi inelul a fost expediat dintr-un depozit. O nepoată a decedatului a fost însă înştiinţată cu privire la o posibilă fraudă cu card de credit iar FedEx a reuşit să anuleze livrarea.

"Nicio rudă îndurerată nu trebuie să-şi facă griji din cauza acţiunilor unui poliţist în uniformă", a declarat procurorul general al Manhattan-ului, Cyrus R. Vance. Avocatul poliţistei a refuzat să comenteze această afirmaţie.

Procurorii americani menţionează că un telefon mobil de ultimă generaţie, care-i aparţinea persoanei decedate, a dispărut la scurt timp după ce aceasta a fost găsită. Telefonul a fost folosit de poliţistă pentru a suna nepoata defunctului.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?