Pogea: FMI acceptă majorarea deficitului bugetar

7 August 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
FMI a acceptat majorarea deficitului în cazul ţării noastre. Ministrul Finanţelor a declarat că reprezentanţii Fondului au fost de acord că ţinta de deficit stabilită la semnarea împrumutului, în primăvară, nu poate fi respectată şi este necesară o nouă limită.

Gheorghe Pogea nu a precizat care este aceasta, dar a spus că discuţiile se fac pe un deficit de peste 7%, mai puţin faţă decât prognozaseră autorităţile, adică 8%.

Deficitul bugetar negociat cu FMI la contracatrea împrumutului, în primăvară, a fost de 4,6%. În aceste zile, delegaţia FMI va încheia evaluarea financiară a României, necesară pentru acordarea celei de-a doua tranşe din împrumutul contractat. Este vorba de 1,9 miliarde de euro.

"Fondul Monetar Internaţional acceptă o majorare a deficitului având drept cauză nerealizarea veniturilor pentru că sunt cauze necontrolabile de guvern. Ei discută despre deficit în jur de 7%, poate fi 7,1%-7,2%", a declarat Pogea. Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?