Pe malurile Mureşului sunt aruncate la întâmplare tone de gunoaie

23 Octombrie 2009
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Imagine dezolantă şi pe malurile Mureşului Superior. Tone de rumeguş aruncate la voia întâmplării de la gatere, munţi de plastic, de materiale textile, resturi menajere şi hârtii zac pe malurile râului. Autorităţile dau din umeri şi îşi pasează responsabilităţile. Unii nu cunosc situaţia iar alţii, care ştiu de ea, spun că nu-i fac faţă.
Munţi de gunoaie fac umbră pământului pe malurile apelor în judeţul Mureş. Gunoi cât vezi cu ochii. Tone de peturi, hârtii şi materiale textile. Majoritatea aduse de apa Mureşului din amonte de Topliţa. Autorităţile locale fac ce pot, dar spun că totul este în zadar.

"Din nefericire unii nu înţeleg că trebuie să îşi păstreze curăţenia. Singurul factor care stă la baza acestor deşeuri, a acestor mormane de gunoi e comoditatea cetăţenilor sau inconştienţa lor", a declarat Gheorghe Mogilă, primar comuna Răstoliţa."Cauza acestor deşeuri este evident populaţia. Noi avem în curs de desfăşurare controale tamatice privitoare la verificarea modului de salubrizare atât al cursurilor de ape cât şi al celor de comunicaţii", a precizat Octavian Moldovan, director coordonator Garda de Mediu Mureş.

Aruncat la întâmplare, un PET se biodegradează în 600-800 de ani. În prezent, doar 5% din buteliile de plastic se colectează separat în vederea reciclării, restul zac rătăcite sau în grămezi pe malurile apelor.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?