Toţi cei 12 copii şi antrenorul lor, blocaţi în peştera din Thailanda, au fost salvaţi

10 Iulie 2018
Patru copii și antrenorul, încă blocaţi în peşteră, în Thailanda. Ce se va întâmpla cu ei
Patru copii și antrenorul, încă blocaţi în peşteră, în Thailanda. Ce se va întâmpla cu ei

Operaţiunea de salvare a copiilor blocaţi în peşteră, în Thailanda, s-a încheiat cu bine. Toţi copiii şi antrenorul lor au fost salvaţi, anunţă BBC. 

Salvatorii au adus la suprafață și ultimul copil blocat timp de 17 zile în peștera din Thailanda, în a treia zi de operațiuni. Și antrenorul a fost salvat, scrie CNN.

Astfel, ultimii trei membri ai echipei de fotbal a tinerilor au fost scoși la lumină marți după-amiază, în a treia zi a unei operațiuni internaționale imense pentru a le salva.

Băieţii primesc îngrijiri medicale de la cadrele medicale prezente la faţa locului, a informat un oficial al marinei thailandeze.

Deşi au anunţat că vor fi scoşi simultan, echipele au scos iniţal doi copii, iar ulterior pe ceilalţi separat, antrenorul fiind ultimul salvat.

Marţi dimineaţa, autorităţile anunţau că băieţi sunt în stare bună, deşi doi suferă de pneumonie. Atunci, ele spuneau că în peşteră au mai rămas patru copii și antrenorul, iar echipele de salvare speră să îi aducă astăzi la suprafaţă.

După mai mult de două săptămâni sub pământ, băieţii salvaţi au au fost scoşi, unul câte unul, la lumină şi preluaţi de ambulanţe.

Operaţiunea de salvare este extrem de dificilă. Chiar şi scafandrii experimentaţi au ajuns cu greu la copii şi i-au preluat pe cei mai slăbiţi dintre ei. Câte doi scafandri au preluat un băiat, pe care l-au ajutat să traverseze labirintul de peşteri de peste patru kilometri lungime, până la ieşire. Copiii au fost nevoiţi să meargă, să se târască prin tunele înguste de numai 38 de centimetri, să urce şi să facă scufundări, totul având ca ghid o frânghie. În ciuda tuturor acestor obstacole, operaţiunea s-a derulat mai repede şi mai uşor decât anticipat.

"Aş vrea să îi informez pe toţi cei de acasă şi pe toţi cei care ne-au susţinut că, după 16 zile lungi, este ziua pe care o aşteptam. Vedem echipa de fotbal Mistreţii în carne şi oase", a spus guvernatorul Narongsak Osatanakorn.

În ultimele zile, aproximativ 128 de milioane de litri de apă au fost scoşi din sistemul de peşteri, pentru ca băieţii să aibă o şansă de a ieşi. De asemenea, autorităţile au lărgit tunelele şi galeriile, acolo unde a fost posibil. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
LILIANA
10 Jul 18:19
Slava Domnului!!! Oameni bravi carora le pasa de oameni, de copii , de neamul lor! Bine ca i-au salvat!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?