Parfumurile te pot îmbolnăvi grav

14 Octombrie 2016

Parfumurile sunt nelipsite omului modern, însă se pare că acestea ne pot pune viața în pericol. Ele conțin chimicale nocive pentru sănătate. Printre problemele cauzate ele se regăsesc depresia, hiperactivitatea, iritabilitatea, dereglările hormonale, dar și bolile grave precum cancerul, malformațiile la copii și Alzheimerul.

La cererea Grupului de Lucru pentru Cosmetice Sigure au fost testate 17 mărci de parfumuri renumite. Pe lângă cei 51 de compuși chimici trecuți pe etichetele acestor produse, au mai fost descoperiți încă 40.

Pot declanșa astmulS-a observat că fiecare parfum testat conținea, în medie, 10 alergeni. Aceștia sunt extrem de periculoși, pentru că pot da dureri de cap, dermatite sau pot declanșa astm.

Există posibilitatea să afecteze glanda tiroidă

Au mai fost descoperite încă 10 chimicale care pot influența negativ sistemul endocrin, dar și glanda tiroidă.

De exemplu, substanțele lauret de sodiu și/sau lauril sulfat (SLES/SLS), care se regăsesc în cantitate mare în numeroase parfumuri, provoacă iritații ale pielii, afecțiuni dermatologice, hepatice, renale, pulmonare și pancreatice.

Află din ce motive parfumurile pot fi un pericol pentru sănătate AICI
Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?