Papa Francisc, despre PĂCATUL care va DISTRUGE lumea. Oricare dintre noi se poate face VINOVAT

22 Noiembrie 2014
Papa Francisc
Papa Francisc

Lăcomia omenirii va distruge lumea, avertizează Papa Francisc. La cea de-a doua conferinţă internaţională privind nutriţia, Suveranul Pontif a criticat excesele societăţilor capitaliste şi s-a declarat îndurerat de faptul că omenirea nu luptă pentru eradicarea foametei şi malnutriţiei.

Papa Francisc a făcut apel la milostenie pentru cei care suferă din cauza lipsei hranei, dar a avertizat şi că un consum fără limită va duce la distrugerea planetei. "Dumnezeu iartă mereu, dar Pământul nu va face acelaşi lucru", a notat Suveranul Pontif.

"Este dureros să văd cum lupta împotriva foametei şi a malnutriţiei este împiedicată de priorităţile pieţei, de punerea profitului pe primul loc, lucru ce reduce alimentele la doar nişte bunuri, care pot fi folosite în speculaţii financiare".Papa le-a vorbit celor aproape două sute de reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Organizaţiei ONU pentru alimentatie şi agricultură, reuniţi în capitala Italiei, şi despre despre divizarea societăţii moderne, dar şi despre de poluare. Suveranul Pontif e cunoscut drept un mare ecologist şi, încă de când a fost numit în fruntea Bisericii Catolice, a transformat caritatea şi lupta pentru mediu în priorităţile pontificatului său.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 -1
David
22 Nov 16:09
....da bai papa/tatuca..dar cine "iarta" la nesfarsit 70x7 pe zi aceste pacate...!?...nu tu si ceea ce reprezentati voi popimea..!?.adica, nefasta ideologie patriarhala in intregul ei...
...impertinenta crasa....daca imi aduc aminte faptul ca, "voi" in numele "creatorului" oranduiri paterne porunciti graului(oameni corecti si cinstiti in limite general acceptate) sa Nu se impotrivesca neghinei(fii intunericului/diavolului).ba, mai mult...sa-i binecuvanteze pe ticalosi...josnice creaturi(finte umane care s-au dezis de calitatile umane)...
Răspunde
2 -5
mihai cristina
22 Nov 14:14
Fututi morti mati de fomist din ce crucea mati tiai facut tronul ala de aur ? Din fondurile celor saraci care se chinuie sa supravietuiasca fututi familia mati de jigodie infernala ! Ati distrus lumea cu religii futuva in gura de lepre ce sunteti !
Răspunde
2 -3
mihai cristina
22 Nov 14:13
Fututi morti mati de fomist din ce crucea mati tiai facut tronul ala de aur ? Din fondurile celor saraci care se chinuie sa supravietuiasca fututi familia mati de jigodie infernala ! Ati distrus lumea cu religii futuva in gura de lepre ce sunteti !
Răspunde
8 -1
Are dreptate.
22 Nov 08:15
Adevaratul "diavol" care lucreaza pe aceasta planeta nu e unul imaginar. El e real si e alcatuit din acele mari consortii financiaro-economice care conduc lumea de mii de ani. Numele lor, numarul, forma lor, se schimba, la fel si personajele care le conduc, in decursul mileniilor. Dar ideea de a conduce tot, de a controla cat mai multi oameni, cat mai multe mijloace de productie, a ramas aceasi in decursul istoriei. Tot ele, aceste acumulari de forte financiare, poate primitive la inceput, au inventat "iarba fiarelor", unealta care deschide orice usa, adica banul. Cu aceasta unealta, marile corporatii, controleaza intreaga viata de pe planeta, in absolut toate aspectele posibile.
Papa Francisc are dreptate, lacomia si dorinta de putere absoluta sunt adevaratii dusmani ai omenirii. Aceste dorinte alcatuiesc pe adevaratul diavol. Si din pacate, nu exista nici un Dumnezeu, viu sau mort, imaginar sau nu, care sa ne ajute in aceasta privinta. Omenirea este deja pierduta.
Răspunde
6 -2
Realist
22 Nov 08:55
9 Prietene, iata care este parerea mea:

- acel "pacat" despre care vorbeste Papa (btw. cel mai isteti si simpatic din cati stiu eu) si de care amintesti si tu ESTE O CARACTERISTICA A LUMII VII ! Este unul din motoarele evolutioniste ! Iar BANUL este doar instrument (foarte util, daca nu vrei sa ramai in comuna primitiva)m, nu banul este problema, si modul lui de repartizare.

Doctrina comunista a incercat sa suprime dorinta naturala a omului spre acumulare si a esuat, bisericile ne aburesc cu povesti (in timp ce ei isi ingroasa buzunarele, cica pentru "slujirea Domnului" si au esuat - aceasta caracteristica trebuie studiata si solutionata stiintific.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?