Pădurile vor fi supravegheate prin satelit, a anunţat Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură

20 Octombrie 2009
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a anunţat lansarea unui sistem de supraveghere prin satelit a pădurilor, care va măsura degradarea resurselor forestiere şi va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră, potrivit AFP.
Aceste date preluate prin satelit, la înaltă rezoluţie, pot fi folosite gratuit, datorită unui parteneriat cu alte organizaţii, în special cu Universitatea de Stat din Dakota de Sud şi Centrul de cercetare comun SUA-UE, a precizat FAO, într-un comunicat.

"Niciodată nu au mai fost furnizate direct utilizatorilor ţărilor în curs de dezvoltare astfel de date. Supravegherea va fi mai puţin scumpă, mai precisă şi mai transparentă pentru aceste ţări care vor să participe la reducerea emisiilor cauzate de tăierea şi degradarea pădurilor", a subliniat directorul general al FAO, Jacques Diouf.Diouf a mai spus că "acest mecanism va atenua impactul asupra climei şi va aduce, totodată, resursele neceare pentru a îmbunătăţi deopotrivă mijloacele de existenţă, efortul de conservare şi securitatea alimentară".

"Utilizarea imaginilor Landsat permite obţinerea unor estimări sigure şi obiective despre schimbările din fondul forestier şi configurarea suprafeţelor la nivel mondial", a spus directorul centrului american Eros, Jeffrey Eidenshink.

Sistemul de supraveghere va transmite date referitoare la un eşantion mondial de 13.000 de zone geografice şi furnizează instrumente pentru interpretarea lor.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?