Tender, acuzații dure: Vîntu mi-a cerut 4 milioane de dolari pentru a nu se ajunge la acest dosar

11 Iunie 2018

Omul de afaceri Ovidiu Tender a dezvăluit, în sala de judecată - unde a fost audiat în calitate de martor-denunţător în dosarul în care Alina Bica este judecată pentru favorizarea făptuitorului - că Sorin Ovidiu Vîntu i-a cerut bani pentru a scăpa de un dosar.

"În anul 2005, în luna ianuare, s-a declanșat dosarul botezat RAFO, în urma zvonurilor din media în sensul că aș fi fost implicat în povestea de la RAFO. S a deschis un dosar penal în care am fost cercetat. S-au pus sechestre, fiind acuzat de evaziune fiscală privind comercializarea unor produse petroliere de la RAFO.

La 25 mai 2005, Sorin Ovidiu Vîntu m-a chemat la locuința sa și mi-a propus să dau suma de 4 milioane de dolari pentru a nu se ajunge la acest dosar. SOV nu mi-a zis persoanele care urmau să primească banii, dar a făcut precizarea că nu e mult, pentru că sunt opt persoane și revine fiecăruia 500 de mii de dolari. La vremea respectivă nu știam ce se intâmplă în România și am crezut că e o prostie. Am marșat pe ideea lui și i-am zis că n-am de unde să dau 4 milioane cash.

Mi-a dat termen de două luni ca să mă descurc, să procur suma de bani. Am fost de acord tocmai pentru a afla cine e în spate. Pentru că nu am plătit, nu am reușit să aflu mai mult. La 25 iulie m-am întâlnit cu SOV, căruia i-am zis că n-am făcut rost de sumă, iar acesta a afirmat 'asta este, oamenii consideră că le-ai tras țeapă și de acum îți iei soarta în propriile mâini'. La începutul lunii august, Alina Bica, care era procuror de caz, m-a chemat la DIICOT şi mi-a dat interdicția de a ieși din țară.

După ce am vrbit prima dată cu Vîntu, săptămâna următoare Alina Bica m-a chemat la parchet și mi-a zis pe hol 'Vă felicit domnule Tender că v-ați descurcat'. Era rezultatul întâlnirii mele cu Vîntu. Eu i-am mulțumit pentru felicitări. În acea întâlnire din mai, la prima discuție cu Vîntu, i-am zis că vreau să mă asigur că nu e țeapă și a zis bine, vei fi chemat la parchet, la DIICOT, fără a nominaliza persoana, și vei primi un semnal. Apoi a intervenit chemarea. Am dedus că ăsta e semnalul pe care îl așteptam. La discuția cu Vîntu, ambele dăți, a fost prezent și Liviu Luca, era liderul de sindicat de la Petrom", a declarat Ovidiu Tender.

Ovidiu Tender susține că un ofițer de poliție judiciară i-ar fi spus, în 2005, că urmează să fie arestat preventiv. Ulterior, ca urmare a unor denunțuri, omul de afaceri a fost arestat. "În 2006, 1 august, șefii SRI și procurorul general au fost schimbați, convingerea mea este că ea a fost dirijată de ofiţeri SRI, în sensul că dosarul a fost făcut pe baza informaţiilor SRI, ea a fost un executant, i-a convenit pentru că îi conferea puterea sj posibilitatea de a accede într- o funcţie importantă", mai afirmat Tender.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?