Opt migranţi somalezi şi sirieni, prinși de poliţiştii de frontieră pe plaja din Vama Veche

7 Februarie 2014
Opt migranţi somalezi şi sirieni, prinși de poliţiştii de frontieră pe plaja din Vama Veche
Opt migranţi somalezi şi sirieni, prinși de poliţiştii de frontieră pe plaja din Vama Veche
FOTO: editiadesud.ro

Cinci migranţi somalezi şi trei sirieni, transportaţi din Turcia cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni, au fost prinși de poliţiştii de frontieră constănţeni pe plaja din Vama Veche, autoritățile de frontieră bulgare reușind să-l prindă și pe turcul care i-a transportat.

Potrivit Gărzii de Coastă, joi după-amiază, în baza unei informaţii primite prin sistemul SCOMAR, poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, aflaţi într-un punct de observare în apropierea plajei Vama Veche, au identificat o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se apropia de ţărmul românesc, venind dinspre Bulgaria.

La aproximativ 15 metri de plajă, din ambarcaţiune au coborât opt persoane, cinci bărbaţi şi trei femei, acestea fiind reţinute imediat ce au ajuns pe plajă de poliţiştii de frontieră români.

Conducătorul ambarcaţiunii a fugit spre apele teritoriale ale Bulgariei, dar a fost reţinut ulterior de autorităţile din ţara vecină.

Din verificări a rezultat că cinci dintre migranți sunt cetăţeni somalezi, iar ceilalți trei sunt sirieni, au vârste cuprinse între 16 şi 32 ani, iar intenţia lor era să ajungă în ţări precum Danemarca, Suedia şi Germania. Cei opt au plecat din ţările de origine spre Turcia, unde au fost racolaţi de un cetăţean turc, care le-a promis, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro, că îi va transporta cu o ambarcaţiune spre România.Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, transfugii urmând să intre în atenția Serviciului Român pentru Imigrări.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?