O manifestație împotriva islamiștilor a fost interzisă la Paris

17 Ianuarie 2015

Justiția franceză a interzis sâmbătă, la cererea poliției, o manifestație care făcea apel la ''scoaterea islamiștilor din Franța'' și care ținea de ''o logică islamofobă'', potrivit deciziei justiției, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Manifestația, care era prevăzută pentru duminică, fusese convocată la apelul mișcărilor ''Résistance républicaine'' și ''Riposte laique''.

Prefectul poliției interzisese inițial această adunare, pe motivul că ''manifestația n-are drept scop să facă apel la condamnarea recentelor acte teroriste, ci se înscrie clar într-o logică islamofobă''.

Tribunalul a exprimat temeri în legătură cu eventuale ''confruntări cu persoane care și-au anunțat intenția de a se opune manifestației'', în timp ce forțele de poliție sunt mobilizate în cadrul planului Vigipirate, și ''că acțiunea lor nu poate fi deturnată de la obiectivul prioritar pe care ele îl urmăresc, care este de a preveni noi atentate'', se afirmă în hotărârea tribunalului administrativ, potrivit AFP.Subiecte pe aceeași temăSursă: AGERPRES

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

7 -1
17 Jan 22:36
aha deci autorizatiile de demonstratie se dau doar pentru ce doresc autoritatile. Daca nu le convine nu dau. Liberte,... da da... libera exprimare.. da da...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?