O descoperire macabră i-a răvășit pe specialiști. Femeia moartă a născut

27 Martie 2018

O descoperire macabră făcută în Italia i-a răvășit pe specialiști. Arheologii au găsit rămășițele bine conservate ale unui adult, plus oasele unui făt poziționat între picioarele adultului. Osemintele datează din Evul Mediu timpuriu, conform presei internaționale.

După o analiză atentă, s-a ajuns la concluzia că adultul, despre care s-a stabilit că era mamă, deși era înmormântată, a dat naștere, împingând cumva copilul, care apoi a murit și el la scurt timp.

Rămâne un mister cum a murit femeia, cu aproape 1000 de ani în urmă. Cercetarile au relevat că persoana adultă, care era însărcinată la momentul morții, avea aproximativ 25-35 de ani.

Semnele de pe craniul ei arată că a suferit o intervenție chirurgicală la creier, în stil medieval, cu cel puțin o săptămână înainte de a muri.

Natura leziunii observate în craniul antic sugerează că rănirea a fost rezultatul unei intervenții chirurgicale, mai degrabă, decât al unei traume violente. Conform cercetătorilor, femeia a mai supraviețuit cel puțin o săptămână după ce procedura a fost facută. Femeia era în săptămâna 38 de sarcină. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?