Noile ordonanțe pe justiție dau AMNISTIA generală pentru corupți. Toader, "cu piciorul în gips"

25 Martie 2019
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader dispare de pe scena publică, într-un aparent "concediu medical", exact în momentul în care sunt pregătite pentru adoptarea în Guvern cele două OUG-uri care îi albesc pe toți corupții din România. "Este vorba de o amnistie generală", acuză voci din societatea civilă.

Cele două Ordonanțe pregătite de Ministerul Justiției, de unde s-a făcut nevăzut în mod surprinzător Tudorel Toader, vor arunca în aer ce a mai rămas din justiție, arată jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

"Tudorel Toader a dispărut în mod strategic pentru că urmează să apară cele două Ordonanțe care sunt cu adevărat monstruoase pentru justiție. Au efecte combinate între ele și combinate și cu efectele deciziilor CCR. Pe scurt, este vorba de o amnistie. Majoritatea celor condamnați de completurile de 5 judecători, cu excepția celor mai ghinioniști dintre ghinioniști, vor beneficia de chestia asta. Sunt mai multe categorii beneficiare și aici intră și Liviu Dragnea", a explicat Dogioiu la Realitatea TV.

Potrivit site-ului Ministerului Justiției, Tudorel Toader se află și luni 25 martie în concediu, după care nu mai sunt anunțate evenimente în agenda publică a ministrului.

Băsescu îi dinamitează planurile lui Dragnea. De ce "se fofilează" Tudorel?

Efectele cumulate ale celor două ordonanțe trimise la CSM pentru aviz, plus deciziile CCR de condamnare a protocoalelor cu SRI, vor desființa tot ce s-a lucrat în anticorupție în ultimii ani, spun analiștii."Ce înseamnă cele două ordonanțe? În primul rând, se vor repune în termen pentru contestația în anulare toți cei care au fost condamnați de completurile de cinci din 2014 până acum, adică mai toți politicienii condamnați, inclusiv Dragnea în dosarul "Referendumul". Li se va anula primele sentințe, iar ulterior vor fi două categorii: cei pentru care faptele vor fi prescrise, deci procesele vor înceta, iar în cazul lui Dragnea lucrurile sunt la limită, și cei care vor relua procesele cu prescripția suspendată. Aici rejudecarea se va face fără probele luate cu supravegherea tehnică a SRI, după o decizie CCR, și se va face după Codurile modificate. De exemplu, abuzul în serviciul nu mai este pesepsit decât dacă încalcă legislație primară", a mai spus Ioana Ene Dogioiu.

În ceea ce privește pe Dragnea, acesta își rezolvă și celelalte dosare - prin reducerea prescripției din cealaltă ordonanță, în dosarul Bombonica și în dosarul Tel Drum, iar pentru dosarul Bombonica apare o prevedere care spune că dacă prejudiciul este plătit de oricare parte din doare, limitele de judecată se vor reduce la jumătate.

"Se desființează tot ce s-a lucrat în anticorupție în ultimii cinci ani de zile", a concluzionat jurnalista.

Potrivit unor surse medicale, citate de Ziare.com, Tudorel Toader ar beneficia în aceste zile de o intervenție estetică și i-a lasat pe altii din minister "să facă treaba mizerabilă".

Toni Greblă sare în apărarea Ordonanțelor pe codurile penale

 Vineri, în presă au apărut documente care arată că Ministerul Justiţiei a trimis deja în circuitul de avizare unele modificări ale prevederilor legale privind completurile de 5 judecători. Una dintre modificări prevede că sentinţele definitive ale acestor completuril vor putea fi contestate în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, chiar dacă au depăşit termenul prevăzut în codul de procedură penală, nu în cel mult 10 zile de la momentul comunicării motivării, cum este în prezent.

De asemenea, proiectul Ministerului Justiției prevede excluderea acestui termen de 10 zile, ceea ce echivalează cu posibilitatea ca oricine a primit o sentinţă definitivă din partea unui complet de 5 judecători, în intervalul februarie 2014 - noiembrie 2018, săopată cere, în interval de 60 de zile, rejudecarea procesului.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nicolae Ifrim
25 Mar 20:37
Foarte bine face cu ordonanțele, e nevoie de acestea. Prea multe a făcut statul paralel excelenței domniei sale domnului Dragnea. Excelenta sa sa renunțat la tratament medical pentru binele acestei țări. Ne da un exemplu excelenta sa pe care să îl urmăm.
Răspunde
0 0
Mihalache
25 Mar 14:21
România este guvernată de infractori așa că nu ne mai miră nimic din ce se întămplă. Eu personal am gresit votănd cu acesti penali deghizați în oameni de bine.
Răspunde
0 0
Adriana Negruti
25 Mar 13:20
Absolut nerusinati! Au puterea si fac zob prestanta statului roman care a semnat tratate prin care se obliga sa respecte statul de drept. Noi avem hoti la putere, asa ca e statul hotilor, nu al oamenilor care aspira la civilizatie si progres in domnia legii!!! Daca nu se poate face nimic sa se salveze prestigiul tarii la acest moment, inseamna ca suntem condusi de mafii puternice si ticaloase si asta ne e soarta!!! Inseamna ca ne facem ca avem si noi democratie si politicieni cu staif, dar de fapt sunt de opereta !!!!
Răspunde
0 0
Belu
25 Mar 12:35
Toader cu capul în hasna îmbătat de miresme arunca lupta cu coruptia la gunoi.
Răspunde
0 0
marian
25 Mar 12:04
hop inca o maimuta pe aici, daca te simti frustrat si marginalizat, emigreaza, exista un loc si pentru tine pe planeta asta, ia-o si pe Kovesi cu tine.
Răspunde
0 0
TheJoker
25 Mar 11:43
@ Marian ba, tu esti prea limitat pentru timpurile astea. la cedo, draga maimuta retarda, te poti duce daca ai probe si dovezi ca e ca tine, nu te duci si scapi asa, alandala. o sa scape toti infractorii si o sa ne evite toata europa. noi avem parte de rahati cu ochi ca tine
Răspunde
0 0
Sputnik
25 Mar 11:01
E doar o simpla formalitate scoaterea Romaniei din UE datorita eforturilor depuse de tovarasii din PSD si ALDE pentru legalizarea coruptiei si golirea puscariilor. Indicatiile de la Kremlin au fost duse la indeplinire cu succes de catre guvern si puterea actuala. Viitorul fratilor romani este alaturi de Rusia si tarile arabe, nu alaturi de Germania, Franta si Spania. Spasiba, dragi tovarasi Dragnea si Tariceanu
Răspunde
0 0
Marian
25 Mar 10:59
Cica tot ce s-a lucrat in anticoruptie in ultimii ani, pai daca maimute gen Kovesi au inventat protocoalele si probele din dosare de incompetenti ce au fost, toti oamenii condamnati vor face actiune la CEDO si tot scapa de pedepse. Maimutele n-au ce cauta in actul de justitie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?