Noi detalii în cazul băieţelului dat afară din spitalul judeţean de la Oradea

2 Februarie 2018

Noi detalii în cazul băieţelului dat afară din spitalul judeţean de la Oradea! Părinţilor li s-ar fi tăiat, de fapt, factură pentru tratamentul primit de copil. 31.611 lei... și 73 de bani, care trebuiau achitați într-o lună!!! Mai mult! Ministrul Sănătăţii a recunoscut, în exclusivitate pentru Realitatea TV, că a primit informaţii eronate de la conducerea Spitalului din Oradea, cu privire la modul în care a fost gestionat cazul. Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu copilul, ne spune Ioana Nicolescu. Buna seara, Ioana! 

Adevărul din spatele externării abuzive a copilului este că părinții au fost puși să plătească, iar apoi medicii de la Spitalul Judeţean din Oradea au încercat să mușamalizeze cazul când acesta a apărut în media. Aceștia au susținut că părinții au înțeles greșit și că suma era decontată de Casa de Sănătate.

"Cred că am fost greşit informată sau secţia nu a informat conducerea spitalului", a afirmat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Pacienţi, a precizat că "domna ministru a fost greşit informată de concerea spitalelor".

"Avem toate documentele inclusiv cel prin care familia a fost somată să platească", a spus acesta.Copilul face parte dintr-o familie săracă şi mai are alţi opt fraţi. După ce a fost externat abuziv din spital, copilul a fost tratat acasă, după ureche, de către părinţi.

Băiatul a fost lovit anul trecut de o mașină în timp ce traversa neregulamentar și rănit grav la cap. A fost operat la Spitalul Județean Oradea și a stat aproape o lună la terapie intensivă. În cele din urmă a ajuns la Pediatrie pentru recuperare, dar externat după puțin timp. În prezent, băiatul a ajuns la Spitalul Bagdasari Arseni din Capitală, unde este sub atenţia medicilor.

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?