Nicolae Bacalbașa sare în apărarea medicilor: "Nimeni nu poate fi condamnat la o gardă perpetuă"

7 Noiembrie 2018
Nicolae Bacalbașa sare în apărarea medicilor: "Nimeni nu poate fi condamnat la o gardă perpetuă" 
Nicolae Bacalbașa sare în apărarea medicilor: "Nimeni nu poate fi condamnat la o gardă perpetuă" 

Nicolae Bacalbașa, medic de profesie, îi ia apărarea doctorului Octavian Istratoaie, șeful secției de cardiologie de la Craiova, care nu a putut fi contactat marți noaptea pentru a-l opera pe actorul Florin Busuioc.

”Cât timp nu era de gardă, poate să pună telefonul în orice fel, din punct de vedere strict legal. Sigur că ar trebui să avem posibilități - o să ajungă țara asta la un moment dat în situația în care să se asigure servicii înalt calificate. Este o situație între două ape - nu poate un om să fie permanent la dispoziție. Asta înseamnă că, de exemplu, un chirurg cardiac nu poate să bea un pahar de vin în viața lui, dacă e în Craiova. Este o situație care trebuie privită în complexitatea ei”, a declarat Nicolae Bacalbașa.

El a precizat că soția sa, care este medic urolog, răspundea la orice oră.

”Eu am trăit acestă chestiune cu nevasta mea, care era urolog, nu era de gardă și la două noaptea suna telefonul și mă duceam și eu, că nu putea să mearpă la garaj să-și ia mașina singură. Îmi trăgeam nădragii noaptea la două înjurând... Nu era plătită pentru asta. Trebuie văzute lucrurile în complexitatea lor. E foarte ușor să fim indignați, dar un om nu poate fi, prin faptul că este supracalificat, condamnat la o gardă perpetuă pe viață”, a adăugat Bacalbașa.

Doctorul Octavian Istratoaie, șeful secției de Cardiologie de la Craiova, nu a răspuns la telefon seara trecută atunci când a fost căutat pentru a interveni de urgență în cazul infarctului miocardic făcut de Florin Busuioc. Ulterior, au fost cheați de acasă doi medici tineri, Paul Trașcă și doctorul rezident Eugen Țieranu. Cei doi au reușit să-l salveze după ce i-au instalat un stent. 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
07 Nov 14:10
De cind ati ajuns atit de IPOCRITI si LACOMI, nenea bacalbasa ? Nu exista om care sa poate fi fortat sa faca ce nu poate !!! Ar putea fi fortat odata sau de mai multe ori sa faca ce nu vrea, dar acel om are liberul arbitru si instinctul de conservare care sa ii spuna NU si sa renunte !
Dar stiti ce, IPOCRITILOR, majoritatea dintre voi va faceti ca munciti, si de fapt dormiti si pierdeti timpul. Asa se justifica faptul ca nu protesteaza nimeni dintre voi ! DOrmiti si incasati bani DEGEABA ! Incasati banii celorlalti pe care i-ati gonit din tara cu mirlaneala si incomptenta voastra !
Răspunde
0 0
Marius
07 Nov 13:22
Dar la o șpagă perpetuă sunt condamnați, că, indiferent cât de mulți bani le-ai da salariu, ei tot iau șpagă?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?