Netanyahu - Trump, prima întâlnire la nivel înalt. Dezbateri explozive pe tema înarmării nucleare

15 Februarie 2017

Astăzi este programată prima întâlnire oficială dintre prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, și președintele american, Donald Trump, la Casa Albă.

Această întâlnire va reînnoi relațiile dintre cele două state, după tensiunile din perioada administrației Obama.

„Alianța dintre Israel și Statele Unite a fost dintotdeauna puternică. Acum va fi și mai puternică”, a declarat Benjamin Netanyahu la îmbarcarea pe aeroportul Ben Gurion.

Printre subiectele stringente, se numără așezările israeliene din Cisiordania, mutarea sediului ambasadei americane din Tel Aviv și situația din Siria și Iran.

Alegerea lui Donald Trump a crescut speranțele Israelului în privința viziunii politicii americane asupra disputei cu palestinieinii.Dar, dincolo de aceasta, preocuparea principală a lui Netanyahu ține de programul nuclear al Iranului.

Programa prim-ministrului israelian în raport cu cea a lui Trump se concentrează pe relațiile diplomatice cu Egiptul și Iordania – singurele state arabe din regiune cu care Israel a încheiat tratate de pace - și pe colaborările prevăzute cu Bahrain, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Acestea din urmă reprezintă aliați puternici ai SUA în lupta contra Statului Islamic și în echilibrarea avântului nuclear al Iranului.  

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?