NASA te invită să alegi următoarea descoperire a telescopului spaţial Hubble!

28 Ianuarie 2009
Foto: hubblesite.org
Foto: hubblesite.org
Foto: hubblesite.org Foto: hubblesite.org Foto: hubblesite.org
NASA oferă fiecăruia dintre noi şansa de a folosi cel mai cunoscut telescop spaţial din lume, Hubble, pentru a explora universul şi a ne arunca privirea acolo unde Hubble încă nu s-a uitat.

"Hubble's Next Discovery - You Decide" (Următoarea descoperire a lui Hubble - Tu decizi) face parte din Anul Internaţional al Astronomiei, ce sărbătoreşte 400 de ani de la observaţiile lui Galileo.

Oameni din întreaga lume pot vota pentru a alege următorul obiect la care se va uita telescopul Hubble. Alegeţi dintr-o listă de şase obiecte spre care Hubble nu a privit niciodată şi puteţi câştiga una din cele 100 de copii ale fotografiei câştigătoare.

Cele şase obiecte din spaţiu sunt:

Regiunea de formare a stelelor NGC 6634


Nebuloasa planetară NGC 6072
Nebuloasa planetară NGC 40Galaxia în spirală NGC 5172Galaxia eliptică NGC 4289Galaxiile care interacţionează Arp 274Imaginea câştigătoare va fi dezvăluită între 2 şi 5 aprilie, în timpul celor 100 de Ore de Astronomie, un eveniment astronomic global menit să încurajeze cât mai mulţi oameni să privească spre cerul nopţii.

Puteţi vota până la 1 martie, pe site-ul telescopului Hubble.

Telescopul spaţial Hubble, lansat în 1990, a fost realizat astfel încât să poată fi reparat în spaţiu de către astronauţi. Ultima misiune de întreţinere este programată pe 12 mai, iar cosmonauţii de pe naveta Atlantis vor extinde viaţa telescopului cu încă cinci ani.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?