Mistere dezvăluite. Ce nu ştiai despre Univers

5 Noiembrie 2018

Universul este cel mai mare mister. Originea sa nu este cunoscută pe deplin și cu atât mai puțin mărimea sau numărul de galaxii pe care le găzduiește. Odată cu dezvoltarea tehnologică, astronomii descoperă anual zeci de noi galaxii, care conțin un număr inimaginabil de planete.

Potrivit savanţilor, Universul se află în expansiune de 13,7 miliarde de ani, dar abia 5% din totalul materiei şi energiei sunt detectabile în mod direct. Asta înseamnă că cel puţin 95% din Univers rămâne, cel puţin deocamdată, o enigmă, deşi au fost formulate o mulţime de teorii. 

Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre Univers.

Spre deosebire de celelalte planete din sistemul solar, Venus se roteşte retrograd, de la est spre vest.

Savanţii susţin că din cei peste 20 de milioane de meteoriţi observaţi care cad zilnic pe planeta noastră, doar câţiva ajung şi pe Pământ, pentru că ceilalţi ard şi se descompun complet în atmosfera Terrei.   

Tot savanţii spun că planeta Neptun, care a fost descoperită în urmă cu aproape 160 de ani, nu a terminat încă de dat un singur ocol în jurul Soarelui în tot acest timp.Dacă nu ar exista Jupiter, planeta noastră ar fi un adevărat poligon pentru diverse corpuri cereşti. Datorită masei şi mărimii sale, Jupiter are o forţă de atracţie imensă şi atrage miliarde de meteoriţi care altfel ar bombarda planetele mai mici. 

 

 Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?