Minunea Sfintei Lumini aprinse la Biserica Sfântului Mormânt şi răspândită în lume

30 Aprilie 2016

În fiecare an, Lumina Învierii apare de nicăieri şi fără nicio explicaţie exterioară în Sâmbăta Mare a Paştelui ortodox, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. În seara zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2016, Lumina Sfântă va fi adusă în România şi oferită credincioşilor prezenţi la slujba de Înviere. 

Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adusă cu un avion special la Bucureşti, în seara zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2016, de către o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, şi va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) clerului şi credincioșilor prezenţi la Catedrala Patriarhală, de cătrePreafericitul Părinte Patriarh Daniel, scrie tvr.ro.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă şi în Transilvania şi Banat cu două avioane, la Satu-Mare (cu escală la Sibiu şi Cluj-Napoca) şi la Timişoara, iar pentru Moldova şi Bucovinala, la Bacău şi Suceava -  conform comunicatului Patriarhiei Române.

Minunea Luminii Învierii, în Biserica Sfântului Mormânt

Biserica Sfântului Mormânt, sau Biserica Învierii, a fost ridicată pe locul unde se bănuieşte că ar fi fost îngropat Iisus după răstignire şi este cel mai însemnat loc de pelerinaj al religiei creştine.

Actualul edificiu datează din 1810 şi a fost ridicat pe locul unde s-a aflat biserica construită la porunca împăratului Constantin cel Mare, în anul 335. Se spune că locul construcţiei bisericii ar fi fost ales de Împărăteasa Elena, chiar acolo unde, în anul 325, a găsit relicve din Sfânta Cruce. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?