Ministrul Sănătăţii, certat iar de premier, în şedinţa de Guvern: Sistemul sanitar este defect! Rău!

27 Iulie 2017

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a fost criticat foarte dur, iar, de către premierul Mihai Tudose, în şedinţa de Guvern. De data aceasta, atât pentru proasta gestionare a crizei vaccinurilor, dar şi pentru birocraţia din sistemul de sănătate, după ce premierul a luat act de cazul jurnalistei Magda Vasiliu, internată în Italia cu copilul de doar opt ani, bolnav de cancer. Aceasta s-a lovit de bircraţia din România, atunci când a vrut să îşi ia concediu medical pentru a-şi îngriji copilul. Asta în timp ce spitalul din Italia nu a condiţionat tratamentul fiului său de vreun act. Premierul i-a dat lui Bodog un termen de două săptămâni pentru a veni cu un proiect de debirocratizare în sănătate şi i-a transmis ferm, că pentru a rezolva criza vaccinurilor, să demiţi cinci şefi DSP, din judeţele cu rată de vaccinare sub 50%, nu este un început bun.

"Nu era nevoie să moară oameni, domnule ministru! Faptul că aţi demis cinci şefi de DSP este un slab început! Nu este nici măcar un început bun!", i-a transmis Tudose, după ce Bodog a precizat că a demis cinci directroi DSP, unde rata vaccinării era sub 50%.

Ministrul Sănătăţii, cu raportul vaccinurilor, la Guvern. Tudose: Nu îl demit pe Bodog!

Bodog a spus că a desemnat un sceretar de stat care să verifice stadiul vaccinării, iar dacă va fi nevoie, se va implica personal în proces. 

"Azi am convocat toţi cei cinci directori de Direcţii de Sănătate Publică, care au fost în discuţie în ceea ce priveşte acoperirea foarte slabă de vaccinare (...) De asemenea, unul dintre secretarii de stat va urmări în fiecare zi modul în care se desfăşoară vaccinarea, iar, acolo unde va fi nevoie, voi interveni şi eu. Voi participa personal la acele grupuri de lucru care trebuie făcute între autorităţile locale şi medicii de familie şi Direcţiile de Sănătate Publică, pentru a organiza vaccinarea în colectivităţile care nu sunt înscrise la medicii de familie", a mai afirmat Bodog.

Criza vaccinurilor: peste 220 de mii de copii neimunizați împotriva rujeolei

Totodată, Tudose a adus în discuţie şi cazul jurnalistei Magda Vasiliu. Acesta i-a cerut lui Bodog ca în termen de două săptămâni să rezolve birocraţia din sistemul sanitar, atunci când vorbim de cazuri în care un cetăţean care este la tratament în străinătate are nevoie de zeci de avize din ţară:"Birocraţia e ajunsă la cote extreme şi în Ministerul Sănătăţii. 400.000 de hârtii plimbate de la medic de familie la specialist, apoi la farmacie. Nu sunt sportivi de performanţă cei ajunşi în situaţia asta. Domnule ministru (n.r.: ministrul Sănătăţii), în două săptămâni aştept un proiect de reducere a acesti birocraţii. Ce se întâmplă acum pe anumite zone în Ministerul Sănătăţii cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătăţii: psihiatrie, chestii de genul ăsta", a spus premierul Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

”Cine e în străinătate la tratament nu trebuie să vină in ţară să demonstreze dincolo că e bolnav”, a mai spus Tudose. 

În replică, ministrul a spus că este adevărat, dar Tudose a folosit acelaşi ton:"Domnule ministru, sistemul este defect! Rău"! De 27 de ani!", a spus Tudose, făcând referire la cazul Magdei Vasiliu.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că a luat legătura cu mama băieţelului, iar situaţia s-a rezolvat.

"Am luat legătura cu mama copilului, situaţia e rezolvată şi am discutat şi cu preşedintele CNAS...", a răspuns ministrul Sănătăţii, însă şeful Executivului i-a replicat:

"Degeaba rezolvăm probleme punctuale, sistemul e defect"a mai spus Tudose.

Magda Vasiliu, MESAJ CRUNT: băieţelul său e bolnav de cancer. România, ţara birocraţieiSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?