Ministrul Sănătăţii Bodog a resuscitat un pasager într-o cursă aeriană Tarom

24 Ianuarie 2018

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, i-a făcut manevre de resuscitare, miercuri seară, unui bărbat care începuse să se sufoce şi devenise cianotic, într-un avion care venea de la Oradea la Bucureşti.

Cursa Oradea-București a decolat la ora 19.20, de pe aeroportul din Oradea. La scurt timp de la decolare, când încă semnalul pentru menținerea centurilor de siguranță era aprins, unui călător situat în spatele ministrului Bodog i s-a făcut rău. Ministrul a intervenit de urgență și i-a oferit bărbatului primul ajutor.

"Am intervenit la un pacient care era în spatele meu în avion şi care începuse să se sufoce, începuse să devină cianotic. L-am scos din scaun cu ajutorul unui pasager şi i-am aplicat măsurile de resuscitare, i-am eliberat căile respiratorii - că erau pline de secreţii. Practic, se îneca cu propriile secreţii. S-a pus problema să se întoarcă avionul la sol, dar întrucât pacientul şi-a revenit, am considerat că este în regulă şi, într-adevăr, pacientul a mers foarte bine şi am ajuns cu bine la Bucureşti", a declarat, pentru Agerpes, ministrul.

Florian Bodog a spus că a recomandat ca persoana să meargă la neurologie, însă aceasta a refuzat să fie dusă la o unitate medicală. Bărbatul căruia i-a oferit ajutor ministrul Sănătăţii are 42 de ani.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?