Ministrul Sănătății a demis conducerea Institutului de Pneumoftiziologie București

8 Decembrie 2017
Ministrul Sănătății a demis conducerea Institutului de Pneumoftiziologie București
Ministrul Sănătății a demis conducerea Institutului de Pneumoftiziologie București

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, l-a demis, vineri, pe managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Gilda Popescu, anunță Realitatea TV. Decizia a fost luată după un control al Ministerului Sănătății, în urma căruia s-a descoperit nerespectarea obligațiilor în domeniul managementului economico-financiar.

Corpul de control a verificat modul în care comitetul director al unității sanitare și-a respectat atribuţiile. De asemenea, s-a verificat modul în care au fost făcute achizitiile publice, dar și cum s-au desfăsurat angajarile, lichidările, sau cheltuilelile institutului.

Concluzia comisiei de control a fost că cei din Comitetul director și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în timp ce Institutul a încălcat prevederile privind achizițiile publice, adică modul în care medicamnte, dezinfectanti și materiale sanitare au fost cumpărate.

Totodată, o serie de contracte de prestări servicii au fost făcute de către cei din departamentul de achizitii publice. Contractele au fost încheiate printr-o procedura de selecţie de dosare, care nu este specificată în lege.

În urma acestor constatări, directorul contabil a fost demis.O altă neregulă ține de managerul instituție care a încheiat un contract în calitate de persoană fizică independentă cu institutul, contract semnat de către directorul medical în calitate de manager. Vorbim despre o posibilă incompatibilitate și va fi sesizată Agenția Națională de Integritate.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?