Guvernul de la Paris, ținut în șah de Macron

17 Septembrie 2019

Emmanuel Macron stă cu ochii permanent pe miniștrii din Guvernul de la Paris. Președintele Franței monitorizează la sânge activitatea miniștrilor săi după ce s-a dotat cu o aplicaţie care îi permite să vadă cum lucrează fiecare ministru în timp real. 

Emmanuel Macron îşi supraveghează miniştrii prin intermediul unei aplicaţii actualizate în timp real, dezvăluie trei instituţii de presă din Hexagon, potrivit caleaeuropeana.ro

Doar câteva persoane au acces la aplicaţia respectivă, pe lângă preşedintele Franţei.

Pe interfaţă, fiecare minister are pagina lui. Fiecare pagină arată progresele înregistrate în îndeplinirea reformelor. Culoarea verde arată că punerea în aplicare a reformelor respectiv este fluidă şi rapidă, în timp ce culoarea roşie avertizează că procesul decurge lent. În prezent, reforma şomajului stă cel mai prost în aplicaţie, informează presa franceză.

Cei care au „inventat” acest instrument de monitorizare sunt doi funcţionari de rang înalt apropiaţi deopotrivă preşedintelui şi premierului, şi anume delegatul interministerial pentru transformare publică Thomas Cazenave şi secretarul general de la Palatul Elysée Alexis Kohler. Aplicaţia este alimentată în timp real de Direcţia pentru tranformare publică.În urmă cu câteva zile, Macron le reproşa miniştrilor francezi că vede prea mult roşu pe aplicaţie şi îi avertiza cu posibile remanieri.

„Aş putea schimba pe toată lumea aflată în jurul mesei“, le spunea Macron miniştrilor, după care le-a acordat încă două luni pentru a finaliza reformele. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?