”Mercenarii lui Soros”. Presa lui Viktor Orban atacă violent societatea civilă și opoziția maghiară

13 Aprilie 2018

Denumiţi "mercenarii lui Soros", lista conţine numele unor jurnalişti de investigaţie, membri ai instituţiei de învăţământ superior Central European University (finanţată de George Soros), angajaţi ai Transparency International şi ai Amnesty International Hungary, foşti politicieni, economişti, precum şi avocaţi ai unor imigranţi. Mai include, de asemenea, şi persoane decedate, în 1995, respectiv în 2012, scrie Mediafax.

Potrivit publicaţiei, aceste persoane sunt plătite de miliardarul filantrop George Soros pentru a "răsturna" guvernul lui Orban.

În perioada următoare, Figyelő, cunoscută în Ungaria ca fiind drept o revistă pro-Fidesz - respectată în trecut, dar preluată de un aliat al lui Orban în decembrie 2016 - ar urma să extindă lista la 2.000 de nume.

Orban a fost reales în al patrulea mandat ca lider al Ungariei în alegerile parlamentare de duminică. Cu câteva săptămâni înainte de vot, el a spus unei mulţimi de zeci de mii de susţinători că, după alegeri, vor fi căutate "amendamente morale, politice şi legale" împotriva rivalilor.

Luna trecuta, Orban a declarat că Guvernul cunoaşte numele a aproximativ 2.000 de membri ai armatei mercenare "Soros", plătiţi pentru a "lucra să răstoarne guvernul".

"Ştim exact cine sunt aceşti oameni, ştim numele ... şi cum şi de ce se străduiesc să transforme Ungaria într-o ţară imigrantă", a spus Orban pe 30 martie la postul naţional de radio.

Începând cu 2015, atunci când relaţiile dintre cei doi (cândva apropiaţi) s-au deteriorat, Viktor Orban a folosit frecvent retorica anti-Soros pentru a-şi promova interesele de natură politică. De exemplu, în recent-încheiata campanie electorală, George Soros a fost principala temă de campanie, alături de problemele legate de imigraţie.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?