Membru CNA: Insolvența și misiunea publică a TVR sunt noțiuni incompatibile

5 Aprilie 2016

"Dacă TVR nu mai e condus de un Consiliu de Administrație, de un Președinte-director general numit de Parlament, nu se mai poate vorbi despre misiune publică", a apreciat, marți, membrul CNA, Lorand Turos, într-o discuție referitoare la inițiativa de schimbare a Legii de funcționare a posturilor publice de radio și televiziune, care să permită intrarea TVR în insolvență, notează HotNews.ro.

Potrivit lui Turos, "în cazul insolvenței, un administrator judiciar, cel care decide despre bani, e o persoană care nu e numită de Parlamentul României. Insolvența și misiunea publică sunt noțiuni incompatibile".

În timp ce alți membri CNA, precum Radu Calin Cristea, au apărat ideea insolvenței ca instrument de lucru pentru rezolvarea crizei TVR, Turos s-a alăturat, prin declarațiile sale, altui membru CNA, Valentin Jucan. Acesta din urmă s-a pronunțat încă de luni împotriva insolvenței TVR , atât timp cât e aplicată "la fel cum se aplică în cazul Azomures, de exemplu".În discuțiile de azi din cadrul Consiliului, Jucan și-a spus din nou punctul de vedere că insolvența ar fi nocivă pentru Televiziunea publică, între altele pentru că administratorul judiciar ar putea lua măsuri care să afecteze grav activitatea editorială, dând exemplu o posibilă închidere a studiourilor teritoriale ca măsură de reducere a costurilor.

Un alt membru CNA, Gabriel Tufeanu, s-a declarat de acord cu pledoaria lui Valentin Jucan, a arătat că există și alte soluții pentru TVR așa cum și ideea insolvenței "e veche de patru ani", dar a subliniat că nu e treaba CNA să se exprime pe această temă.

Potrivit statutului și atribuțiilor sale, CNA nu are nimic de spus pe tema modificării legislative în cauză, dar aceasta nu i-a impiedicat pe membri să discute pe larg pe această temă, în urma unei solicitări primite în acest sens din partea Departamentului pentru Relația cu Parlamentul din cadrul Guvernului.

Lorand Turos a fost nominalizat în CNA de către Senat, la propunerea UDMR. Valentin Jucan - de către Senat, la propunerea PDL. Radu Calin Cristea și Gabriel Tufeanu - de către Guvernul Ponta.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?