Medicul din Bihor decedat în timpul gărzii avea o pensie de 1280 de lei

9 Iunie 2019

Un medic din Bihor a murit în timpul gărzii. Potrivit colegilor, pensia acestuia era de 1280 de lei.

Tragedia s-a produs în timp ce medicul de familie, în vârstă de 66 de ani făcea de gardă la un centru de permanență din Oradea.

Se pensionase de curând, însă veniturile mici l-au determinat să muncească în continuare și, probabil din cauza epuizării inima i-a cedat.

Medicul primar Livia David, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgentă Craiova, a dezvăluit că pensia medicului decedat era de 1280 de lei.Potrivit informațiilor, medicul nu ar fi suferit de boli cronice. Vestea i-a revoltat pe medicii din țară care cer socoteală ministerului Sănătății pentru orele suplimentare pe care le fac doctorii pentru a-și asigura un trai decent.

Ministrul Sănătății se apără și spune că lipsurile din sistemul sanitar nu se pot "rezolva într-un an".

”În primul rând aș dori să transmit condoleanțe familiei și faptul că îmi pare nespus de rău pentru ce s-a întâmplat. (...) A fost un medic excepțional (...) ”Așa cum am spus-o de nenumărate ori nu putem rezolva într-un an ce ar fi trebuit să se facă în 30”, a spus ministrul Sănătății.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
matilda pop
09 Jun 16:28
Este foarte adevarat ca pensia este extrem de mica,rusine statului roman.Nu vreau sa vorbesc cu pacat,insa atunci cand iti vinzi cabinetul,se iau zeci de mii de euro.Plus ca isi consruise o casa imensa.Este bine sa fim obiectivi.Condoleante familiei.
Răspunde
0 0
Bela
09 Jun 15:34
Si au venit ăia de la FMI care au cerut să oprim excesele financiare.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?