Managerul de la Sfânta Maria ameninţă medicii străini. Refuză o evaluare a experţilor internaţionali

2 Decembrie 2016

Managerul Spitalului Sfânta Maria refuză evaluarea unei echipe de medici europeni experţi în transplant pulmonar.

Narcis Copcă a trimis profesorilor europeni o notificare în care precizează ca "nu sunteți bineveniți să vizitați sau să realizați un audit oficial sau ne-oficial la Spitalul Sfânta Maria din București pe data de 8 si 9 decembrie 2016”.

În scrisoarea trimisă medicilor europeni, Copcă îi avertizează că, dacă vor ajunge la spital, "vom considera această atitudine ca o lipsă de respect și dorință de colaborare onestă și o interferență deliberată în politicile naționale de sănătate”.

Notificarea vine la câteva zile după ce ministrul Sănătății anunța că a ajuns la un acord cu Primarul Capitalei. "Am primit cu bucurie acordul, ieri după-amiază, de la doamna primar. Corpul de control va merge la Spitalul Sfânta Maria și vom avea, după cum am anunțat deja, o comisie internațională în datele de 8 și 9 decembrie", a declarat Vlad Voiculescu.

Copcă a angajat o casă de avocatură prin care-i ameninta pe experții europeni cu inițierea unei “investigații oficiale”, dacă vor veni în România pentru a evalua activitatea centrului de transplant de la Sf. Maria. Asta după ce raportul Inspecției Sanitare de Stat a relevat nereguli în acreditarea centrului de transplant pulmonar de la Sf. Maria, iar în procesul de acreditare realizat în martie 2016 nu a fost implicat niciun expert în transplant pulmonar.

 


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?