Maia Sandu: „Unirea cu România, subiect de speculații care dezbină societatea”

31 Iulie 2019
Maia Sandu 
Maia Sandu 

Premierul Maia Sandu a declarat, pentru presa rusă, că Republica Moldova şi România au multe în comun, precum „o istorie comună, cultură, legături strânse de rudenie” etc, însă politicenii speculează pe subiectul unirii cu România, fapt ce ar duce la dezbină societăţii”, notează Deschide.md.

Maia Sandu declară pentru tass.ru că dezbaterile la nesfârşit pe subiecte geopolitice la fel dezbină societatea şi că asemenea discuţii sunt folosite de către politicieni în interesele proprii, pentru a se îmbogăţi.

Premierul a subliniat că integrarea în UE este calea cu cele mai multe persepctive de dezvoltare pentru Republica Moldova şi că temelia politicii externe moldoveneşti o reprezintă Acordul de Asociere cu UE.

Şefa Cabinetului de miniştri a mai adăugat că propierea Moldovei de UE „nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia, deoarece acolo nu există componenta strategico-militară”. „Mai mult decât atât, aceasta (apropiere de UE) deschide noi persepctive, când ţara noastră poate deveni un câmp de negocieri, precum s-a întâmplat în luna iunie” (când Rusia, SUA şi UE ar fi ajuns la un acord privind înlăturarea lui Vlad Plahotniuc de la putere), scrie adevărul.ro

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ion Borș
31 Jul 21:57
Maia Sandu - original "С Румынией нас связывает общая история, культура, тесные родственные и другие связи. Но вопросом объединения двух стран политики часто спекулируют, что вызывает разделение общества."

„Unirea cu România, subiect de speculații care dezbină societatea”
=
Politicienii des speculează pe întrebarea Unirii, contribuind la dezbinarea societății.
Accentul se pune pe politicieni (indiferent, sunt de stânga, dreapta, centru) nu pe subiectul Unirii.
Răspunde
0 0
Vlad
31 Jul 12:24
Maia e agentul celui care da bani mai multi. Perversitatea se citeste lejer.
Răspunde
0 0
ionescu
31 Jul 11:57
Maia cosmodemianscaia este agentul rusiei nimeni nu-si da seama de asta.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?