Lege unică în lume. Un deputat român cere subtitrare la radio

10 Septembrie 2015

Deputatul Daniel Oajdea, care a intrat în Parlament din partea PPDD, a cerut în modificarea Legii audiovizualului să existe „obligația de a subtitra în limba română emisiunile difuzate de posturile radio sau de televiziune”.

Potrivit paginademedia.ro, în proiectul de lege nu se spune și cum ar trebui subtitrate programele de radio din punct de vedere tehnic, însă sunt expuse motivele pentru care s-ar recurge la această regulă:

„În ultimii ani, zeci de posturi de televiziune înființate în România după legislația română transmit doar în limba maghiară (nefiind subtitrate și în limba română). Aceste posturi sunt autorizate de către Consiliul Național al Audiovizualului, dar fără a fi monitorizate din punct de vedere al conținutului pe care îl transmit”.

Deputatul Oajdea a mai intrat în centrul atenției și anul trecut, când a cerut în Parlament reducerea numărului de ore la școală. Politicianul cerea ca în învățământul primar, elevii să aibă maxim 20 de ore pe săptămână, cel gimnazial să atingă 25 de ore, în timp ce la liceu, elevii să fie la cursuri maxim 30 de ore.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?