Legătura dintre ora de culcare și nivelul inteligenței. Tu știi ce IQ ai?

16 Aprilie 2019

Se pare că ora la care preferi să te culci este în strânsă legătură nivelul tău de inteligență. Câteva grupuri de cercetători din mai multe state ale lumii au descoperit că oamenii cu un coeficient mai mare de inteligenţă preferă să stea până noaptea târziu.

Revista “Psychology Today” relatează că oamenii care au o oră de culcare mai târzie sunt mai inteligenţi decât cei care preferă să doarmă mai devreme, iar acest lucru se aplică atât în zilele lucrătoare, cât şi în cele libere.

Renumitul psiholog Satoshi Kanazawa de la London School Of Economics And Political Science a dovedit tuturor că există o mare legătură între nivelul de inteligenţă şi ora fiecăruia de culcare.

În cadrul studiului său, omul de ştiinţă a demonstrat că oamenii din vremurile străvechi se culcau şi se trezeau odată cu apusul şi răsăritul soarelui, urmând astfel un anumit circuit, pe când oamenii contemporani care preferă să iasă din acest cerc şi să se culce mai târziu au o inteligenţă peste medie.

Profesorul Kanazawa a stabilit un anumit clasament al IQ-ului în funcţie de ora de somn şi ora de trezire.  • Un IQ mic (sub 75) – aceşti oameni preferă să doarmă în timpul săptămânii la 23.41, se trezesc la 7.20, iar în weekend merg la culcare la ora 0.35, trezindu-se la 10.09.
  • Un IQ normal (între 90 şi 110) – oamenii se culcă la ora 0.10, se trezesc la 7.32, iar la sfârşitul săptămânii dorm la ora 1.13 şi încep ziua la 10.14.
  • Un IQ peste medie (peste 125) – oamenii dorm la 0.29, se trezesc la 7.52 şi în week-end preferă să doarmă la 1.41 şi să se trezească la 11.07.

Psihologul spune că aceşti oameni inteligenţi preferă să petreacă atunci când ceilalţi dorm. Mai mult, după lăsarea serii, creierul uman recepţionează mult mai bine informaţia decât în timpul zilei.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?