Lacul Sărat a devenit portocaliu, iar nivelul apei este îngrijorător de scăzut

19 Iunie 2019

Lacul Sărat din staţiunea cu acelaşi nume, cunoscută în întreaga lume ca izvor de sănătate, se confruntă în momentul de faţă cu un fenomen ciudat, care face ca apa să capete o nuanţă portocalie, iar nivelul apei este cel mai scăzut din ultimii ani, existând pericolul ca lacul să "devină istorie", a declarat, pentru AGERPRES, administratorul bazei de tratament şi plajei din Lacul Sărat, Ion Tănase.

"Deoarece nivelul lacului este mai scăzut decât de obicei, a crescut concentraţia de iod şi astfel a apărut această culoare portocalie. Până acum o săptămână, două, nu s-au făcut deloc băi în lac şi nu a avut cine să amestece apa lacului cu iodul. Se ştie că iodul e mai puţin solubil în apă şi rămâne ca o peliculă, cum rămâne la ciorbă deasupra grăsimea de la pasăre", a declarat Ion Tănase.

Administratorul bazei de tratament şi plajei trage un semnal de alarmă asupra faptului că existenţa Lacului Sărat este pusă în pericol de lucrările de amenajare făcute în fosta zonă de protecţie severă a lacului."Scăderea apei din lac este mai mare ca în alţi ani din cauza faptului că au fost perioadele acestea lungi de secetă. Anul trecut şi până acum câţiva ani, nici la încheierea sezonului nu era aşa de scăzută apa. S-au ridicat tot felul de construcţii la mal şi s-a stricat sistemul de alimentare naturală a lacului. Dacă se mai fac fel de fel de lucrări de amenajări în fosta zonă de protecţie severă a lacului, s-ar putea să rămânem şi fără lac", a declarat Ion Tănase.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?