Kovesi, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară. Ce acuze i se aduc

11 Aprilie 2018

 Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru mai multe abateri disciplinare.

Primul dintre ele este, spune Inspecția Judiciară, nerespectarea dispozițiilor procurorului ierarhic superior date în scris și în conformitate cu legea, constând în aceea că a încălcat cu știință dispozițiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care se referă la competența de a dispune și a efectua controlul tematic: „controlul pentru situații deosebite și controlul tematic se dispun de către conducătorii unităților de parchet și se realizează de către aceștia în mod direct sau prin procurori anume desemnați", prin desemnarea consilierului procurorului șef al DNA, judecător detaşat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la două servicii teritoriale.

De asemenea, Inspecția Judiciară a remarcat nerespectarea în mod nejustificat (...) a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” constând în aceea că, pentru efectuarea aceluiași control tematic, a încălcat cu știință dispozițiile art. 65 alin.(3) din Legea nr. 304/2004, republicată și modificată, transpuse în dispozițiile art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioară al Direcției Naționale Anticorupție, care se refera la atribuțiile procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție şi prevede că acesta : „exercită controlul asupra activității procurorilor și a întregului personal din subordine, direct sau prin procurori anume desemnați;", prin desemnarea consilierului procurorului șef al DNA, judecător detaşat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate.

”Prin încălcarea regulamentului şi desemnarea, în calitate de membru al echipei de control, a unui magistrat aflat într-o stare obiectivă şi vădită de incompatibilitate, s-a adus atingere principiilor legalităţii, imparţialităţii şi regulilor fundamentale (prevăzute de articolele 1 alin. 5, 16 alin. 1 şi 2, 20, 21 alin. 3, 132 alin. 1 din Constituţia României, art.5 din Legea nr.303/2004 rap.la art. 58 alin.(3) din Legea nr.303/2004 și art.65 alin.(3) din Legea nr.304/2004), precum şi prestigiului şi credibilităţii actului de justiţie în înfăptuirea căruia a fost implicată Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată în comunicatul Inspecției Judiciare. 

 Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stroe vasilica
12 Apr 11:16
!!!!!!! CA A DEMASCAT HOTII CU GULERE ALBE( mai mult ori mai putin...)DAR CU CARACTER DE GANGSTERI....HOTI PATENTATI,CU PUDRA DE INTELECTUALI(NASTASE ADRIAN),ORI CIOBALAI( GEN BECALII SI DRACNEA)...SA NE TRAITI,doamna laura kovesi,,, ne ati redat partial,CE I DREPT,SPERANTA CA SUNTEM OAMENI SI NU ANIMALE....
Răspunde
0 0
Stroe vasilica
12 Apr 11:10
PERFECT POTRIVIT CITATUL BIBLIC ,,cine i nevinovat,fara pacat,SA ARUNCE CU PIETRE,,in KOVESI!!!!CARE I,ALA ORI AIA??????
Răspunde
0 0
danciu popovici
12 Apr 00:02
Probabil atacul chimic din Siria era destinat guvernantilor din Romania. Imi pare rau ca au murit fiinte nevinovate !!!
Răspunde
0 0
mihai cristea
11 Apr 20:21
Astazi justitia a devenit INSTRUMENTUL DE BAZA IN APRAREA HOTIEI CA SI AL CELOR CE O PRODUC ASA CA ....MULT SGOMOT PENTRU NIMIC....!SI CONF PROVERBULUI CA "'PESTELE DE LA CAP SE-NPUTE...DAR SE CURATA DE LA COADA''SA NU VA ASTEPTATI LA MASURI CI DOAR LA....MULT SGOMOT PENTRU NIMIC.
Răspunde
0 0
Hosu Vasile
11 Apr 17:33
Incredibil cata energie negativa consumata pentru a compromite unul dintre cei mai verticali membri ai justitiei romane! Dragnea si sleahta de tradatori de neam cheama toate scursorile societatii in a desfinta si utima farama de speranta pe care o mai aveam. Daca va urma o revolutie, cu siguranta ca nu vom mai face prostia din '89. Totri cei care au contribuit la aceasta mascarada de "dreptate" facuta infractorilor , vor plati!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?