Joia, cea mai uitată zi din săptămână! Motivul este incredibil

20 August 2015
Joia, cea mai uitată zi din săptămână! Motivul este incredibil
Joia, cea mai uitată zi din săptămână! Motivul este incredibil

Dacă nu ești sigur ce zi este azi, nu ești singurul. Se pare că dintre toate zilele dintr-o săptămână, joia este cea mai neglijată zi. Un studiu a relevat faptul că britancii sunt confuzi în legătură cu această zi din săptămână aproximativ de patru ori din zece.

Dar joia nu este singura zi uitată. Se pare că și marțea și miercurea sunt deosebit de ușor de uitat. Iar dacă trei din cele șapte zile din săptămână se șterg imediat din memorie, lunea și vinerea sunt mai greu de ignorat. Aceste două zile sunt cele mai memorabile, potrivit dailymail.co.uk.

Studiile realizate de Universitățile Lincoln și York au relevat faptul că adevăratul motiv pentru care uităm de ziua de joi este faptul că nu are o identitate memorabilă. Pe de altă parte, lunea este o zi greu de șters din memorie pentru că este asociată cu suferința, fiind prima zi după weekend, iar ziua de vineri este asociată cu distracția, reprezentând ultima zi de muncă dintr-o săptămână. Din acest motiv, vinerea este mai apreciată decât sâmbăta, iar duminica este considerată drept o zi foarte tristă.În cadrul studiului, voluntarii au fost întrebați ce zi a săptămânii este și au fost cronometrați până la formularea răspunsului. Lunea și Vinerea au fost răspunsuri de două ori mai frecvente decât miercurea, de exemplu. Studiul a mai relevat și faptul că aproximativ 40% dintre cei întrebați au greșit răspunsul, potrivit click.ro.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?